Ovacık ilçesinde kar hem esaret hem sevinç kaynağı


Türkiye'nin en çok kar yağan yerlerinden olan Tunceli'nin Ovacık ilçesinde kar kalınlığı 2 metreyi aştı. Ekipler, yolları açmak için çalışmalarını sürdürürken, vatandaşlar da kendi çabalarıyla kara gömülen evlerini temizlemeye çalışıyor.

Tunceli'nin Ovacık ilçesi Türkiye'nin en çok kar yağan yerlerinden biri. Ovacık ilçe merkezinde kar kalınlığı 2 metreyi aştı. İlçede kar yağışının durmasıyla birlikte hava sıcaklığı da eksi 30 dereceye kadar düştü. Günlerdir etkili olan yağışın ardından ilçe merkezi ve köylerde birçok ev kara gömüldü. Ekipler köy yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, vatandaşlar da evlenin önlerini ve çatıları kendi çabalarıyla temizliyor.

İlçe sakinlerinden Veli Koçoğlu, karın bereket getirdiğini belirterek, "Kar temizlemeye gidiyorum. Kar bu sene öyle yağdı ki yazın burada fasulye, fiğ ekiyorlar ama su olmayınca tarla olmuyor. Kar yağması iyi. Ne kadar yağarsa yağsın." dedi.

Cevdet Güngör ise ilçeye yağan karın daha da artacağını ifade ederek, "Bu yıl kuraklık olmaz. Kar daha yağacak. 2-3 kez daha yağar. Gördüğünüz kar erimiş kar. Yoksa ta boynumuza kadar vuruyor." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Ovacık ilçesinde kar hem esaret hem sevinç kaynağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER