Ovit Tüneli'nde yangın: 20 işçi dumandan etkilendi

Ovit Tüneli'nde yangın: 20 işçi dumandan etkilendi

Rize'nin İkizdere İlçesi'nde yapımı devam eden ve 14 kilometre uzunluğu ile dünyanın en uzun 2. tüneli olma özelliği taşıyan Ovit Tüneli'nde yangın çıktı. Yangın sonucunda dumandan etkilenen 20 işçi hastaneye kaldırıldı.

Sabah saatlerinde meydana gelen olayda, tünelin son noktasında beton püskürtme makinesinde çıkan yangın kısa sürede tünelin duman ile dolmasına neden oldu. Tünelin içerisinde bulunan 20 işçi dumandan etkilendi. Yanan iş makinesi itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürüldü.

Ambulanslar ile İkizdere ve Rize'deki hastanelere kaldırılan işçiler yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi. Bazı işçiler hastanedeki çeşitli servislerde tedavisi devam ediyor.

TÜNELDEKİ FAALİYETLER DURDURULMUŞTU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı ekibi 23 Temmuz 2014 tarihinde tünel inşaatında yaptığı incelemede; acil uyarı sistemi bulunmaması, tünellerde zehirli gaz seviyesinin makul seviyeyi aşması, havalandırmanın yeterli olmaması ve emiş sistemi olmaması gerekçeleri ile tünelde faaliyetlerin durdurulmasını kararlaştırmıştı. Tünelde çalışmalara bir ay kadar ara verilirken yüklenici firmalar yüksek maliyetlerin altına girerek tüneldeki güvenlik sistemlerini en üst düzeye çıkartmıştı. Tünelde alınan güvenlik tedbirleri Avrupa Standartlarının üzerinde kabul ediliyordu. CİHAN
<< Önceki Haber Ovit Tüneli'nde yangın: 20 işçi dumandan etkilendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER