Oy için beldelere 500 bin lira hibe vadettiği öne sürülen başkana suç duyurusu

Oy için beldelere 500 bin lira hibe vadettiği öne sürülen başkana suç duyurusu

MHP Niğde milletvekili adayı Vedat Bayram, AK Partili Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın Edikli kasabasında, bir internet sitesinde de yayınlanan 'En fazla oyu çıkart, hibeyi kap' sloganıyla yaptığı öne sürülen konuşmasından dolayı suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

MHP Niğde milletvekili adayı Vedat Bayram, Niğde Belediyesi encümenleri ile birlikte basın açıklaması yaptı. Bayram, Edikli kasabasında AK Parti'nin milletvekili adayları için destek verip açıklamada bulunduğunu belirttiği Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın, 'En fazla oyu çıkart, hibeyi kap' sloganıyla yaptığı konuşmasının bir internet sitesinde yayınlanmasını eleştirerek, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Niğde MHP milletvekili adayı Vedat Bayram, "Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan'ın demeçleri suç teşkil etmektedir. Gereken suç duyurusunda bulunacağız. Türk Ceza Kanunu'nun Seçim Yasası 236 sayılı kararı gereğince ciddi bir handikap ortaya çıkıyor. Bu kararda; 'Belediyeler umumi siyasi partilerin leh ve aleyhinde vatandaşın oyuna tesir etmek maksadıyla her türlü yayında bulunmaları yasaktır' diyor. Ayrıca kamu görevlisi olan Belediye Başkanı, bir parti lehine propaganda yapması kesinlikle YSK kararları gereği alenen yasaktır. Bir tarafta bu seçim yasaklarını hiçe sayan bir Belediye Başkanımız var. Akdoğan AKP'yi destekliyor, mitinglerine gidiyor, konuşuyor. Adil olması gereken Sayın Cumhurbaşkanı bile miting yapıyor. Konu bu değil. Soru gayet basit, 500 bin lirayı soruyorum. Başkan, bu beldelere 500 bin lirayı cebinden mi verecek?" diye sordu.

AK Parti'nin yayın organı olan bir internet sitesindeki haberin çıktısını göstererek konuşmasına devam eden Bayram, "Benim sorum çok net. AKP'ye en fazla reyi çıkartan köylere, beldelere başkan bu 500 bin lirayı cebinden mi verecek? Yoksa Belediye bütçesinden mi? Cebinden verecekse bu kadar parayı nereden buldu? İzah etsin, kabul. Yok cebinden değil de belediye bütçesinden, yani halkın, bütün Niğdelinin, yetimin, garip gurabanın hakkından verecekse bu bir suçtur." ifadesini kullandı.

Bayram, sözlerini şöyle tamamladı: "Minareyi çaldılar ama ona uygun kılıf bulamıyorlar. Her tarafları cascavlak açık kaldı. Bu konu suçtur ve suç duyurusunda bulunacağız. Bu güne kadar ilkeli siyaset yaptık. Belden aşağı vurmadık, böyle de devam etmek istiyoruz. 500 bin lira konusunda Sayın Faruk Akdoğan'dan kamuoyu cevap bekliyor. Şanlı mitingimizin ardından paniğe kapıldılar. Sağa sola rüşvet dağıtmaya başladılar. MHP gümbür gümbür geliyor. Korkunun ecele faydası yok, milletin kesesinden vermeyi taahhüt ettikleri 500 binlikler de fayda etmeyecek." CİHAN
<< Önceki Haber Oy için beldelere 500 bin lira hibe vadettiği öne sürülen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER