Öz annesi terk etti, Gürcü anne bakıyor

Akdeniz anemisi, epilepsi hastalığı, çölyak hastalığı, zihinsel engelli ve yüzde 88 raporlu olan 12 yaşındaki Çetin Ateş'e bir darbe de öz annesinden

Öz annesi terk etti, Gürcü anne bakıyor

2004 yılında dünyaya gelen Çetin Ateş'in (12) yaşam mücadelesi filmleri aratmayan cinsten. 

Henüz 12 yaşında olmasına rağmen bu yaşta başına gelmeyen kalmamış küçük Çetin'in. 

Epilepsi hastalığı, akdeniz anemisi ve çölyak hastalığının yanı sıra, zihinsel engelli olarak yaşamını sürdüren Çetin, aynı zamanda yüzde 88 engelli raporlu. 

Bu acılar ile kıvranan masum çocuğa bir darbe de annesi tarafından vurulmuş. 

Öz annesi onu o şekilde çaresizlik içinde bırakarak terk etmiş. 

Yüzde 72 raporlu babası ile yaşam müdalesi veren masum yüzlü çocuğu görenler ''bu yaşta bu kadar da olur mu'' diyerek göz yaşlarına boğuluyor.  

Baba Metin Ateş (36) yüzde 72 engelli, oğlu 12 yaşındaki Çetin Ateş de yüzde 88. 

Eşi tarafından terk edilen Metin Ateş, engelli oğluna bakabilmek, tedavilerini yaptırabilmek için Ankara’dan İstanbul’a gelmiş ancak İstanbul’a gelince kendisine ve oğluna verilen engelli maaşı kesilmiş. 

2015 yılında Gürcistan uyruklu Marika Talabehishi ile resmi olarak evlendikten sonra engelli oğluna ve kendisine baktığını anlatan baba, durumunu şöyle izah ediyor: 

“Ankara’da otururken oğlum ve kendim için engelli maaşı alıyordum. Oğlum 3 yaşından beri Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hatalıkları Hastanesi’nde tedavi görüyor. 3 ve 7 aylıkken ateşli havale geçirdi. Beyninde hasar kaldı. Ateş ve ishal çoğalınca çölyak hastalığı çıktı. Ömür boyu ilaç kullanması lazım ama gelirim olmadığı için ilaçları alamıyorum. Aynı zamanda Akdeniz ateşi hastalığı var. Epilepsi hastası aynı zamanda. Anemi için 6 ayda bir kontrol gerekiyor. Bunların yıllık maliyeti 25 bin lirayı buluyor. Bunu karşılayacak gücüm yok'' diye konuştu.  Baba Ateş, ''Gürcistanlı eşim öz annesi olmamasına rağmen oğluma çok iyi bakıyor. Ben iş bulamadığım için, eşim temizlik yaparak eve ekmek getiriyor, kendisine çok teşeşkür ediyorum, Allah razı olsun. Bu saatten sonra kendimi düşünmüyorum. Yeter ki çocuğumun ilaçlarını alabileyim, başka bir şey istemiyorum'' dedi. 

Türkiye’nin dört bir yanında gönüllülerinin verdiği destekle çalışmalarına devam eden Asya Derneği, ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan kumanyası yardımında bulunmaya devam ediyor. Çaresizlik içinde uzanacak bir yardım eli bekleyen Ateş ailesinin kapısını çalan Asya Arama Kurtarma Sağlık ve Acil Yardımlar Derneği, adeta bayram seferberliği ilan ederek, ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ediyor ve ramazan kolilerini ulaştırıyor. Küçük Çekmece'de ikamet eden Ateş ailesini ziyaret eden gönüllüler, ihtiyaç sahibi ailenin sıkıntılarına ortak olarak ramazan kumanyası ve çeşitli yardımlarda bulundu.  

'Engelli diye gitmek istedim ama bırakıp gidemedim' 

Masallarda, romanlarda, dizilerde, “üvey anne” denince insanların aklına sinirli, kıskanç, çocukla rekabet içinde, kötü, ondan kurtulmaya çalışan, merhametsiz, üvey çocuğa eziyet eden bir kişi gibi olumsuz, yanlış bir imaj çizilmiştir. Bu imajı temizleyecek nitelikde davranışda bulunan Gürcistan uyruklu Marika Talabehishi, öz annesi tarafından terk edilen 12 yaşındaki Çetin'e kendi doğurmuş gibi sahip çıkıyor. Gürcüstanlı anne Marika, şu ifadelerde bulundu. ''Evliliğinim ilk günlerinde çok sıkıntı yaşadım. Bu sıkıntılar zaman zaman öyle duruma geldiki, bırakıp gitmeyi dahi düşündüm. Ancak, bu masum yüzlü çocuğu bırakıp gitmeye gönlüm razı olmadı. Şimdi beni kovsalar da gitmem'' diye konuştu.   

‘SAĞLIK NEDENİYLE KİMSE İŞ VERMİYOR’ 

Astım ve kalp rahatsızlıklarının bulunduğunu kaydeden Ateş, ilaçlarını alabilmek için para bulamadığını söylüyor. Kimsenin sağlık sorunlarından dolayı kendisine iş vermediğini belirten Ateş, “Astım krizlerine giriyorum. İlaçlarım bitti. Hava kullanmam gerekiyor ama yok. 


Bir yıl önce kalp krizi geçirdim ama ilaçlarımı alamıyorum. Karaciğerlerimde sıkıntı var. Boyun fıtığı var. Sol kolumda uyuşukluk oluyor. Rahatsızlığımdan ötürü işe almıyorlar beni. Yüzde 72 engelli raporum var ama çalışmak istiyorum. İş başvurusunda rahatsızlığı söyleyince almıyorlar. İş bulsam çalışacağım, evime ekmek parası getirmek istiyorum.” diyor. 
 
Kaynak: samanyoluhaber.com

<< Önceki Haber Öz annesi terk etti, Gürcü anne bakıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER