Ozan Tufan: Fenerbahçe'nin UEFA'da finali görmesini istiyorum


Fenerbahçe'nin Bursaspor'dan transfer ettiği Ozan Tufan, Fenerbahçe'nin UEFA'da finali görmesini istediğini söyledi.
Fenerbahçe TV'de yayınlanan Güncel Programına katılan futbolculardan genç oyuncu, büyük bir kulübe geldiğimin farkında olduğunu belirterek, "Öncelikle burada olmaktan çok heyecanlıyım. Basın toplantısında da söylediğim gibi bir hayalimi gerçekleştiriyorum. Bu heyecanımı sahaya da yansıtmak istiyorum. Çünkü sahada ne kadar heyecanlı olursanız o kadar iyi işler yaparsınız. Heyecan duymadıktan sonra bu işten bir keyif alamazsınız. Ben de terimin son damlasına kadar ne verebilirsem, Fenerbahçe için her şeyimi vereceğim. 20 yaşımda olmam büyük bir avantaj ama tabii dezavantajları da var. Hata yapmamam gerekiyor. Hata lüksüm yok. Bu yüzden yaşamıma çok dikkat etmem lazım. Saha içinde ve dışındaki yaşamıma, beslenmeme, kişisel gelişimime, her şeyime çok dikkat etmem gerekiyor. Çünkü burası büyük bir kulüp. Burada hataya yer yok. O yüzden çok dikkatli olmam lazım. Bunun farkındayım. Nereye geldiğimin de farkındayım, nasıl büyük bir kulübe geldiğimin de farkındayım. O yüzden ne gerekiyorsa en iyi şekilde yapmaya geldim buraya." dedi.
İstanbul'da ailesi birlikte yaşayacağını ifade eden Ozan Tufan, şunları kaydetti:
"Saha içi olduğu kadar saha dışı da çok önemli. İnsanlara karşı yapacağınız hareketler, davranışlar, göstereceğiniz saygı, sevgi çok önemli şeyler. İstanbul'da ailemle birlikte yaşayacağım, ailem de benimle birlikte geldi. Dışarı çıkan gezen bir insan değilim. Zaten idmanların yoğun temposundan insanın hali kalmıyor. Ailemle birlikteyim, bir korkum da yok. İstanbul insanı bozar derler ama bir korkum ve endişem yok. Ben kendime dikkat ettiğim sürece sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum."
Fenerbahçe'de milli takımda beraber oynadığı arkadaşları olduğu için fazla uyum sorunu yaşamayacağını dile getiren Ozan Tufan, Uyum sorunumuzun olmayacağını düşünüyorum. Geldiğimizden beri de uyum sorunumuz olmadı. Milli takımdan ağabeylerimizle, arkadaşlarımızla sohbetimiz, tanışmışlığımız vardı. Fernandao ve Şener Ağabey çok tanıdık isimler, Bursaspor'da da onlarla samimiyetimiz en üst düzeydeydi. O yüzden uyum sorunu yaşayacağımızı düşünmüyorum. Geldiğimiz günden beri de samimiyetle ve içtenlikle bizi karşıladılar. Hepsine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Ozan Tufan, maçlarda kendisine şans verildiği zaman bu şansı en iyi şekilde değerlendirmek istediğini açıkladı.
Teknik Direktör Vitor Pereira ile çok iyi bir uyum içinde olduklarını ifade eden genç oyuncu, takımdaki yıldız oyuncularla oynayacak olması konusunda da şunları kaydetti:
"Flaş transferler oldu bu sene. Fenerbahçe'nin rekor transferleri de denilebilir. Volkan ağabeye de bana da ihtiyaç olunduğu için bu kulübe geldik. Luis Nani gibi, Robin van Persie gibi yıldız isimler de burada, onlarla birlikte burada oynamak bize keyif ve mutluluk verecektir. Zaten böyle bir kadroyla açık ara şampiyon olacağımıza gönülden inanıyorum, bunu içtenlikle söylüyorum. Gelmeden önce de Volkan Ağabeyle paylaşmıştım ben bunu. Robin van Persie gibi Luis Nani gibi oyuncular idmandan sonra bireysel çalışıyorlar, ekstra yapıyorlar. Kendimce bir sorum olmuştu; Nani gibi bir yıldız, van Persie gibi bir yıldız yaşları biraz üst seviyelere gelmiş ve ben daha 20 yaşımdayım. Bu adamlar fitnessa gidip ekstra yapıyorlarsa benim duş alıp eve gitme gibi bir lüksüm yok diyorum kendimce. O yüzden onların arasına katılmaya çalışıyorum ve katılmaya da çalışacağım. O yıldız isimlerle oynamak bizi de rahatlatacaktır. Onları sahada görmek bizi de oyunumuzu da ferahlatacaktır diye düşünüyorum. Onlarla aynı çatı altında olmak beni çok mutlu etti."

UEFA'DA FİNALİ GÖRMEK İSTİYORUM

2012-13 sezonunda Avrupa Ligi'nde gol atan en genç oyuncu unvanını elinde bulunduran Ozan Tufan, Fenerbahçe'nin UEFA'da finali oynamasını görmek istediğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:
"2012 yılında atmıştım o golü. İlk UEFA resmi maçımdı. O golde de çok güzel duygular yüklü. Önümüzdeki Perşembe günü de maçımız var. Hocamız da bizi kadroya alırsa en iyi şekilde gol atıp, asist yapıp elimizden gelenin en iyisini vermeye çalışacağız. Kendim için de şöyle bir şey söylemek istiyorum; Fenerbahçe'nin UEFA'da finali görmesini istiyorum. Buna da inanıyorum. Yorumların da çoğu bu yönde. Güzel bir kadro, güzel bir ekip, güzel bir teknik heyet zaten finale götürecektir diye düşünüyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber Ozan Tufan: Fenerbahçe'nin UEFA'da finali görmesini istiyorum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER