Özat: Takımın ligde kalması için ne gerekiyorsa yapacağız


Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat takımın ligde kalması için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Gaziantepspor ile 0-0 berabere kaldıkları Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 26. hafta maçı sonrası yaptığı açıklamada
futbolcularını göstermiş oldukları mücadeleden dolayı kutlayan Ümit Özat, maçın çok sıra dışı olduğunu söyledi. Özat, "Savunma yapmak istediğiniz zaman kolay da hücum yaparken savunma yapmak gerçekten zor." diyerek, şöyle devam etti:

"Çocuklar gerçekten her türlü hücum varyasyonunu denedi hem de rakibin hızlı çıkışlarına kontrataklarına müsaade etmediler. Yanılmıyorsam kalecilerinin 5-6 tane net pozisyonu var, kalecilerini kutlamak lazım. Müthiş bir maç çıkardı. Senede herhalde 10-12 puan alıyor. Bu ligin en iyi kalecilerinden bir tanesi, tebrik ediyorum. Önümüzde 8 maç var, en yakın rakibimizle 3 puan fark var. Kazansaydık bir adım daha yaklaşacaktık."

"GEREKİRSE KAPI KAPI DOLAŞACAĞIM"

Takımda bazı sıkıntılar olduğunu ve milli maç dolayısıyla verilen arada bunları halletmeye çalışacaklarına dikkat çeken Özat, "Tabii biz her şeyi söylemiyoruz. Hafta içi gezmediğimiz yer kalmadı. Benim kontratımda bu seneye dair para yazmış olsaydı, bu para istemeler için şehrin önemli iş adamlarına gitmeye ön ayak olmazdım. Kendi paramızı istiyormuş gibi bir hava oluşmasın diye." diyerek, şöyle devam etti:

"Gerekirse kapı kapı, apartman apartman dolaşacağım. Kendim için dolaşmıyorum. Bu takımın ligde kalması için yapıyorum. Hafta içi kentin önde gelen iş adamlarına ve bürokratlarına gittik, sağ olsunlar ilgi alaka gösterdiler. Ama şu ana kadar bir netice alamadık. Oyuncuları izine yolluyoruz. Biz de burada yarından itibaren elimize artık mendil mi alacağız, poşet mi alacağız bir şekilde bu takımın bu çocuklara bir ödeme yapması gerekiyor. Yönetim elinden geleni yapıyor ama imkanları bu kadar.

Yarın da inşallah bu çerçevede Büyükşehir Belediye Başkanı'nın yanına gideceğiz. İnsan kendisi için bir şey isteyemiyor ama konu çalıştığımız yer ve oyuncular olunca, bu takımın düşmemesi için elimizden geleni yapacağız. Yüzümüzü kızarttık gideceğiz, yine gideriz. Bundan da gurur duyuyorum. Çünkü buranın ekmeğini yiyor, burası için mücadele ediyoruz. Bu çocuklar için her şeyi yapmaya razıyım. Çünkü onlar sahaya çıkıyor ve bizleri mahcup etmemek için her türlü onurlu mücadeleyi ortaya koyuyorlar. Bu çocuklar her şeyin en iyisine layık, ben de onlar için gerekirse kapı kapı dolaşmaya razıyım. İnşallah şehrin ileri gelenleri bu sesimize kulak verir."
CİHAN
<< Önceki Haber Özat: Takımın ligde kalması için ne gerekiyorsa yapacağız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER