Özbek ve Türk ressamlardan dostluk sergisi

Özbek ve Türk ressamlardan dostluk sergisi

Özbek ve Türk ressamlarının gerçekleştirdiği '3. Özbek-Türk Dostluk Resim Sergisi' Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde açıldı. Sergide ressamların el işi becerileri, grafik, minyatür, yağlıboya ve sulu boya gibi 150'yeyakın çalışması sergileniyor. Sergi 12 Ekim'e kadar gezilebilecek.

Açılışa Özbekistan'ın eski Kültür eve Spor Bakanı ve ressam Tursunali Kuziyev, Özbekistan'ın Türkiye Büyükelçisi Ulfet Kadırov, Özbekistan'ın İstanbul Başkonsolosu Abrar Gulyamov, Türk ve Özbek ressamlar ile kalabalık bir davetli katıldı.

Serginin açılışında konuşan Özbekistan Büyükelçisi Ulfat Kadirov, "Gelecekte de bu tür sergileri yapacağız. Yapacağız ki bu sergiler dostluk sergisi olsun." dedi. Türkiye'nin Özbekistan için en yakın kardeş devlet olduğunu dile getiren Büyükelçi Kadirov, "Türkiye dostumuz ve kardeşimiz, gelecekte bizler demokrasi yolunda birlikte ilerleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Kadirov, açılış öncesinde sergiye katılan Özbek ve Türk ressamlara gün anısına teşekkür belgesi verdi.

Konuşmalardan sonra serginin kurdelesi alkışlar eşliğinde kesildi. Davetliler sergilenen resimleri ilgiyle inceledi.

Her resmin ayrı güzelliği olduğunu dile getiren ziyaretçilerden Belkıs Erkal, "Fevkalade, kelime bulamıyorum söylemek için. Hepsi harika seçemiyorsunuz ki." diye konuştu.

Ziyaretçilerden Güleser Ekşi de "Sergide renkli çalışmalar görüyoruz. Farkı renkteki resimler bezenmiş çok renkli bir sergi. Sergi kaynaşma adına çok güzel." dedi.

Ressam Tursunali Kuzuyev ise serginin en büyük öneminin kardeş Türk ve Özbek ressamlarının tarihi ve bugünkü sanatı birlikte tanıtması olduğunu söyledi. Kuziyev sergiyi ziyaret eden vatandaşların iki kardeş halkın ortak değerlerini görme fırsatı bulacağını aktardı.

Çalışmaları sergilen Özek ressam Şaire Kuzuyeva da serginini ki ülke ressamlarının ortak çalışması olduğunu belirterek bu serginin kültürel değerlerin paylaşımı ve halkların birbirlerini daha iyi tanıma adına önem arz ettiğini kaydetti.

Bu arada sergide kapsamında davetlilere dağıtılan Özbek pilavı ise büyük ilgi gördü. Davetliler pilavdan almak için uzun kuyruk oluşturdu.

Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'nde 13 Özbek ve Türk ressamın çok sayıda çalışmasından oluşan sergi 12 Ekim'e kadar açık kalacak.

CİHAN
<< Önceki Haber Özbek ve Türk ressamlardan dostluk sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER