Özdağ: GES Komutanlığı'nın tekrar Genelkurmay Başkanlığı'na bağlanmalı


MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, terörün aldığı boyut ve önümüzdeki dönemde girmesi muhtemel yükselme eğiliminin güvenlik alanında bazı radikal düzenlemeleri gerektirdiği söyledi.

GES Komutanlığı'nın tekrar Genelkurmay Başkanlığı'na bağlanması gerektiğini belirten Özdağ, "Önümüzdeki hafta bu konuda bir yasa teklifini TBMM'ne vereceğim. Ancak konunun aciliyetini göz önünde tutarak, buradan AKP Hükümeti'ne GES Komutanlığı'nın Genelkurmay Başkanlığı'na hızla bağlanması için gereken adımları atmasını öneriyorum." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.

Yeni şekli ile terörün aldığı boyut ve önümüzdeki dönemde girmesi muhtemel yükselme eğiliminin güvenlik alanında bazı radikal düzenlemeleri gerektirdiğini vurgulayan Özdağ, "Bunlardan birisi de GES Komutanlığı'nın tekrar Genelkurmay Başkanlığı'na bağlanmasıdır. Önümüzdeki hafta bu konuda bir yasa teklifini TBMM'ne vereceğim. Ancak konunun aciliyetini göz önünde tutarak, buradan AKP Hükümeti'ne GES komutanlığının Genelkurmay Başkanlığı'na hızla bağlanması için gereken adımları atmasını öneriyorum." şeklinde konuştu.

Kızılay'da yapılan PKK saldırısından sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaarslan'ın en uygun isimlerin başında geldiğini anlatan MHP'li vekil, şunları dile getirdi: "Ankara Emniyet Müdürü Karaarslan, PKK konusunda deneyimli bir istihbaratçı olmasının yanında Van Emniyet Müdürlüğü sırasında çok başarılı, saldırgan bir anti-terörizm pratiği geliştirerek, Van'da terör örgütüne ağır darbeler indirmiştir. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde kendisine başarılar diliyorum. Bu vesile ile Ankara'daki önemli bir güvenlik zafiyetini sizin aracılığınız ile Ankaralılar ile paylaşmak istiyorum. Halkımızın alış verişinin önemli bir bölümünü gerçekleştirdiği AVM'lerde büyük bir güvenlik zaafiyeti yaşanmaktadır. AVM'lerin büyük bir bölümünde x-ray cihazı bulunmamaktadır. Kamera sistemi yoktur. Özel güvenlik kuruluşlarının mensuplarının sayısı az ve eğitimleri olağanüstü zayıftır. AVM yönetimlerinin güvenlik konusunda özel bir hassasiyet göstermedikleri anlaşılmaktadır. Bazı AVM'lerin yöneticileri güvenlik önlemlerinin müşteri kaçırdığı gibi bir gerekçe ile güvenlik önlemleri almaktan kaçınmaktadırlar." CİHAN
<< Önceki Haber Özdağ: GES Komutanlığı'nın tekrar Genelkurmay Başkanlığı'na... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER