Özdemiroğlu: Acıbadem Üniversitesi'nin şampiyonluğa inancı tam


Doğuş Özdemiroğlu, çifte lisans sahibi olarak forma giydiği iki kulüple beraber geçirdiği dönemi değerlendirirken, Acıbadem Üniversitesi'nin şampiyonluğa inancının tam olduğunu söyledi.

2015- 2016 sezonunda hem Türkiye Basketbol Ligi hem de Basketbol Süper Ligi'nde forma giyen 20 yaşındaki Doğuş Özdemiroğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun yayın organı TBFTV'ye açıklamalarda bulundu. Acıbadem Üniversitesi ile ikinci defa şampiyonluk yaşayacağına dair eksiksiz inancını dile getiren genç oyuncu, Darüşşafaka'da okumuş ve ilk defa orada A Takıma yükselmiş olduğu için oranın da kalbinde ayrı bir yeri olduğunu ifade etti.

TBFTV'den Şansın Tokyay'a konuşan Doğuş Özdemiroğlu, Acıbadem Üniversitesi ile beraber iyi bildiği bir ligde mücadele etmesinin hatırlatılarak, iddialı bir takımın parçası olmanın nasıl bir duygu olduğu sorusuna, "Bu takımın kuruluş amacı, bir üst lige çıkmak. Bu yönde bir algı ile mücadele veriyoruz. Hedefimiz sezon sonunda istediğimiz noktaya ulaşmak ve bunu şampiyonluk ile yapmak istiyoruz. Tüm ekip olarak işimizin kolay olmadığının farkındayız ama nasıl oynamamız gerektiğini de biliyoruz. İnşallah sezon sonunda da hedefimize ulaşacağız." dedi.

Doğuş Özdemiroğlu, kendi özelinde sezonun nasıl geçtiği ve kendi performansından memnun olup olmadığıyla ilgili bir soruya ise "Geliştirmem gereken birçok yönüm var, farkındayım. Elimden geldiğince de bunların üzerinde çalışıyorum. Hem Acıbadem Üniversitesi hem de Darüşşafaka Doğuş ile beraber geçiriyorum bu sezonu. İki takımda da kendi adıma istediğim noktada olmadığımı söyleyebilirim; daha çok süre almak istiyorum. Bunun için de daha çok çalışmam gerekiyor. Eksiklerimin bilincindeyim ama söylediğim gibi onların üzerinde yoğunlaşıp düzeltmeye çalışıyorum." diye cevap verdi.

Acıbadem Üniversitesi ve Darüşşafaka Doğuş arasında kıyaslama yapması istenen Doğuş Özdemiroğlu, "Eh, tabii… Yine de Darüşşafaka Doğuş ve Acıbadem Üniversitesi benim için çok farklı yerlerde duruyor. Okulum da orası benim, 11 senedir Darüşşafaka'dayım… Acıbadem'in de yeri apayrı; neticede geçen sene de burada çifte lisans ile forma giydim ve bir üst lige çıkmayı başardık. Acıbadem'in yükselişi devam ederken ben de bu takımda olduğum için mutluyum. Bu sebeple iki takım da benim için ayrı ayrı önemli." yorumunda bulundu.

Darüşşafaka Doğuş ile Süper Lig'e yükseldiği sezonu da değerlendiren Doğuş Özdemiroğlu, "O sezon, unutamayacağım bir sezondu. İlk defa genç takımdan A Takıma çıkmıştım ve süre de alıyordum. O seviyede ilk senem olması büyük önem taşırken büyüdüğüm kulüpte A Takım ile ilk sezonumda şampiyon olarak Süper Lig'e çıkmak apayrı bir duyguydu. O zamanları unutamam." dedi.

Acıbadem Üniversitesi'ndeki performansı ve takımın durumunu da değerlendiren, Doğuş Özdemiroğlu, "İki sene önce Darüşşafaka Doğuş ile de bu tip durumlar yaşamıştık. Tabii ki üzülüyoruz ama söz konusu maçları kaybederken de çok şey öğrendik. Kötü oynadığımız zaman her takımın bizi yenebileceğini gördük. Her maça aynı yüksek konsantrasyon ile çıkmanın azami öneminin farkındayız. Bu ligde herkes herkesi mağlup edebilir… Her maçta sahada elimizden gelen mücadeleyi vererek varlık göstermeliyiz. Kolay maç yok ve sezon sonuna yaklaştıkça play off için de zamanımız daralıyor. Orası zaten yılın en sert geçecek zamanı olacak ve bizim de en diri kalmamız gereken yer… Ben play offları da en iyi şekilde geçeceğimize inanıyorum." diyerek, play off müsabakaları için ise şunları söyledi:

"Play off müsabakaları için ekstra bir motivasyon ve hazırlık sürecinden bahsetmemiz gerek. Tabii ki, bu bütün oyuncular için geçerli. Play off maçları bütün sezon verdiğiniz emeğin karşılığını almanız gereken dönem. Hepimiz oraya çok ciddi şekilde hazır olmaya gayret ediyoruz. Diğer takımların oyuncularının da böyle yaptığına eminim. Sezon içinde aldığın galibiyetlerin, mağlubiyetlerin önemli olmadığı bir zaman diliminden bahsediyoruz. Play off maçlarında ne yaparsan, o seni sonuca götürecek. Şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağız."
CİHAN
<< Önceki Haber Özdemiroğlu: Acıbadem Üniversitesi'nin şampiyonluğa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER