Özel Aziziye öğrencilerinden TÜBİTAK'ta iki birincilik, bir üçüncülük


Erzurum Özel Aziziye Okulları Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK 23. Ulusal Bilim Olimpiyatları 1. Aşama Sınavı'nda iki birincilik, bir üçüncülük elde etti.

16 Haziran'da 8 bölgede düzenlenen TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları birinci aşama sonuçları açıklandı. Buna göre Özel Aziziye Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri olan Ebubekir Küpe, kimya ve Berkay Karslı, matematik alanında birinciliği elde etti. Aynı yarışmada, İbrahim Melik Saraçoğlu ise üçüncü oldu.

Okul Müdürü Mehmet Konuk, Aziziye Eğitim Kurumları'nın başarılara imza attığını ifade etti. Konuk, başarıların tesadüfi olmadığının altını çizerek, şöyle konuştu: "Eğitim ve öğretimde 30'uncu yılını kutlayan Özel Aziziye Eğitim kurumları 2013, 2014 ve 2015 üniversiteye giriş sınavlarında Türkiye birinciliği elde etmiştir. Eğitim alanındaki bu başarılarını gerek sanat gerek spor ve gerekse bilim-proje alanında fedakâr eğitim kadrosuyla her gün daha da ileriye götürmektedir. Elde edilen bütün bu başarılar azimli, bilinçi yoğun gayretler sonucu elde edilmiştir. Bu başarıları elde eden öğrencileri ve emeği geçen öğretmenleri tebrik ederim."

Özel Aziziye Fen ve Anadolu Lisesi Olimpiyat-Proje Koordinatörü Ömer Bulut ise proje ve olimpiyat başarılarının uzun ve yorucu çalışmalar neticesinde alındığını kaydetti. Bulut, "Bu başarıların öğrencilerin çalışma disiplinini ve şevkini artırmada çok önemli bir etken olduğuna dikkat çekerek, "Bu yıl da ulusal ve uluslararası bilim-proje yarışmalarına öğrencilernimzel katılacağız. Çünkü elde edilen her başarı bizi ve öğrencilerimizi kamçılıyor." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Özel Aziziye öğrencilerinden TÜBİTAK'ta iki birincilik,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER