'Özel eğitim kurumuna baskın Anayasa'ya, kanunlara, vicdana aykırı'


Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki Özel Gaye Eğitim Kurumları'nın avukatı İlhan Özkan, denetim adı altında polis eşliğinde 16 kurum tarafından Özel Gaye Anaokulu, İlkokulu ve Ortaokulu'na yapılan baskının Anayasa'ya, kanunlara, vicdana ve iyi niyete aykırı olduğunu söyledi. Bunun siyasi gayelerle yapılan işlemler olduğunu belirten Özkan, bütün hukuki girişimlerde bulunacaklarını kaydetti. Baskına tepki gösteren Alaşehir esnaflarından Hüseyin Parlak da şu anda yapılan eziyeti hiçbir dönemde görmediğini söyledi.

Özel Gaye Eğitim Kurumları'na giden ekibin, adeta bir baskın yaptığını dile getiren Av. Özkan, "Geldiklerinde yanlarında polis ekipleri vardı. Polisle birlikte, eğitim öğretim yapan, başka bir gayesi olmayan, Alaşehir ve Ege Bölgesi çapında başarılı olan bir okula adeta baskın yapmışlar, burada insanları tedirgin etmek için ellerinden gelen gayreti göstermişlerdir. Yapılan bu işlemler, baskınlar Anayasa'ya aykırı, kanunlara aykırı, vicdana aykırı, iyi niyete aykırıdır. Maalesef bazı siyasi gayelerle yapılan işlemler. Biz kesinlikle bunları kabul etmiyoruz, bunlara karşıyız. Milli Eğitim ve Milli Eğitim yetkililerinin, devlet memuru olarak görevlerini kötüye kullanmalarından rahatsızız. Bunlar insanların gururunu, gayretini kırıyor. Eğitim ve öğretime gönül vermiş insanımızın da gayretlerini kırıyor. Buradaki öğretmenlerimiz, cansiperane görevle çalışıyorlar. Başarılı, dünya çapında, ahlâklı çocuklar yetiştirmeye çalışıyorlar fakat Milli Eğitim Bakanlığı, maalesef Manisa'da birinci, ikinci, beşinci olmuş, TEOG'da başarılı olmuş bu okulu sudan sebeplerle denetlemek suretiyle, sudan sebeplerle gelerek taciz etmeye çalışıyor. Bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Bununla alakalı idari, cezai tüm haklarımızı kullanacağız, bütün hukuki girişimlerde bulunacağız." dedi.

'BU YAPILANLARI 1980 İHTİLALİNDE, 28 ŞUBAT'TA DAHİ GÖRMEDİM'

Yapılan baskına tepki gösteren esnaf Parlak da şunları söyledi: "1978'den beri esnaflık yapıyorum. 1970'ten sonra her şeye aklım eriyor. 1971 muhtırasını gördüm, 1980 ihtilalini gördüm, 28 Şubat'ları gördüm ve o günlerde biz bu sıkıntıları görmedik ama bugün Ege'nin değil, Türkiye'nin gurur kaynağı, en popüler okulumuza, iğne çiziği kadar kusuru olmayan okulumuza 30-40 kişi gelmişler, bu insanları rencide ediyorlar. Burası terör yuvası değil. Burası gül gülistan yetiştiren, bülbül yetiştiren insanların yuvasıdır. Bir sigara dahi içmeyen, alkol kullanmayan insanlar burada yetişmektedir. Buradan yetişen çocuklar, en güzel şekilde topluma kazandırılmaktadır. 28 Şubat diyorlar, 28 Şubat'ta bin 600 insan yer değiştirmiş. Şu an binlerce, 40 bin, 50 bin insanın yeri değiştirilmiş. Hala taarruz, işkence, insanlar mağdur edilmektedir." CİHAN
<< Önceki Haber 'Özel eğitim kurumuna baskın Anayasa'ya, kanunlara, vicdana... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER