Özel halk otobüsçülerinin gözü, ücretsiz taşımaya katkı genelgesinde


Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, toplu ulaşımda 65 yaş ve üstü vatandaşların özel sektör tarafından ücretsiz taşınmasına devletin katkı vermesine ilişkin yönetmelik çalışmalarında son aşamaya gelindiğini bildirdi.

Şehir içi taşımacılık yapan özel halk otobüsçülerinin dört gözle çıkacak olan bu yönetmeliğe kilitlendiğini belirten Fevzi Apaydın, yazılı açıklamasında şunları söyledi;
"7 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6637 sayılı kanun ile 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın özel halk otobüsleri tarafından taşınmasına ilişkin gelir desteğinin usul ve esasları 7 Ekim 2015 tarihine kadar belirlenecek. Federasyon olarak yönetmeliğin zamanında hayata geçirilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Yine yaptığımız çalışma ve girişimler sonucunda özel halk otobüsü işletmecilerine kanunun çıktığı tarihten itibaren ödeme yapılacak. Özel halk otobüsçü esnafına 65 yaş ve üstündeki vatandaşların taşınma hizmetine devlet desteği ile ilgili görüşmelerimizin olumlu sonuçlanması esnafımızı oldukça sevindirdi. Şimdi yönetmeliğin 7 Ekim'de çıkması ile özel halk otobüsçüsü esnafımızın yaşadığı mağduriyet ortadan kalkmış olacak."

"ÖDEMELER 7 NİSAN BAZ ALINARAK YAPILACAK"

Apaydın, özel halk otobüslerine yapılacak gelir desteğine ilişkin çıkarılan kanunun aslında devletin Anayasal bir yükümlülüğünün yerine getirilmesi olduğunu kaydederek, Anayasa'nın 173 üncü maddesi; Devletin esnaf ve sanatkârı koruyucu ve destekleyici tedbirleri alır' der. Bugün tüm şehirlerimizde, özel halk otobüsü işletmelerinin vermiş olduğu hizmetlerin tamamı kayıt altında olup, bu faaliyetlerde bulunan esnafımız, tüm vergilerini tam ve günü gününe devlete ödemektedir. Bu nedenle gelir desteği ile ilgili yapılacak düzenlemeler, kayıtlı ekonomiyi teşvik edici hakkaniyet ölçüsünde yapılmalıdır. Özel Halk Otobüsçülerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için ödemelerin başlangıç tarihi olarak Kanunun Resmi Gazetede yayımlandığı 7 Nisan 2015 tarihi esas alınacak. Şimdi yönetmelikte gelinen bu son aşamanın açıklanarak resmi gazetede yayınlanmasını esnafımız beklemektedir." düşüncesini paylaştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Özel halk otobüsçülerinin gözü, ücretsiz taşımaya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER