Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları yıla muhteşem bir açılışla başladı


Manisa Özel Şehzade Mehmet Anadolu ve Fen Lisesi, yeni eğitim yılına yeni bir heyecanla başladı. İlk derste Okul Müdürü Giray Kara, "Kendinizi geleceğe iyi hazırlamak için Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları'nın, güçlü kadrosu ve eğitim anlayışıyla bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Çok okuyarak, iyi bir dil eğitimi alarak, sosyal yönden kendinizi en iyi şekilde geliştirerek, milli ve manevi duygularla aynı zamanda karakterli ve erdemli bir birey olarak kendinizi geleceğe hazırlamanız lazım geliyor. Şehzade Mehmet Fen Lisesi, bu yıl ikinci mezunlarını verdi. Bir öğrencimiz LYS Türkiye 14.'sü oldu, ilk binde de sekiz öğrencimiz yer aldı. 2015 LYS puan ortalamalarına göre,Fen Lisemiz, ortalama 40-50 puan farkla yerleştirmede Manisa birincisi oldu. 2015-2016 eğitim öğretim yılının velilerimize, öğrencilerimize ve okulumuza başarılar getirmesini dilerim." dedi.

Daha sonra Matematik Zümre Başkanı Serdar Karaman, yılın ilk dersini yaptı. Gelecekte öğrencileri nelerin beklediğini anlatan Karaman, "Öğrencilerimiz, iyi bir ortaöğrenimle iyi bir meslek sahibi olurlarken alacakları eğitim sayesinde sorumluluk sahibi, dürüst vatandaş olurlar. Geleceğin dünyasında en önemli değer bilgidir. Öğrencilerimiz bilgiye ulaşabilme yollarını, metodlarını ve bilginin teknolojiye dönüştürülme süreçlerini tanımalıdırlar. Bunun için de öğrencilerimizin, sahip oldukları yetenekleri verimli kullanabilme becerisine de sahip olmaları önemlidir." dedi.

Okulun mezunlarından Gülüzar Deniz de yaptığı konuşmada, "Ben şu anda İzmir Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim. Her ne kadar üniversiteli olsam da bu okulda geçirdiğim günlerimi unutamıyorum. Keşke fırsatım olsa da tekrar sizlerin arasında olabilsem. Burada bulunan tüm öğretmenlerime, emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Sizlere de yeni eğitim öğretim yılında başarılar dilerim." dedi.

Müzik öğretmeni Levent Cebeci'nin söylediği türküler ve sinevizyon gösterilerinden sonra öğrenciler sınıflarına alındı. CİHAN
<< Önceki Haber Özel Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları yıla muhteşem... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER