Özel Şehzade Mehmet Fen Lisesi'nden YGS ve LYS'de büyük başarı


ÖSYM tarafından açıklanan 2015 YGS ve LYS puan ve branş net ortalamalarına göre Manisa Özel Şehzade Mehmet Fen Lisesi, büyük başarı elde etti. YGS sonuçlarına göre Türkçe branşında 31 net ortalamayla Türkiye altıncısı, Fen branşında 33 net ortalamayla Türkiye 10.'cusu, YGS 6'da Türkiye sekizincisi, YGS 1'de Türkiye dokuzuncusu, YGS 2, YGS 3 ve YGS 5'te ise Türkiye 10.'cusu oldu. Bu sonuçlarla aynı zamanda Manisa birinciliğini elde etti.

LYS sonuçlarına göre ise Özel Şehzade Mehmet Fen Lisesi, Geometri branşı net ortalamasında 21 netle dördüncü, Fizik branşında 24 net ortalamasıyla beşinci, Matematik branşında 38 net ortalamasıyla 13. oldu. LYS puan ortalamalarında MF'de sekizinci, TM'de 18. ve mezun verdiği ikinci yılında güzel bir başarıya imza attı. Yine bütün LYS net ortalamaları ve puan ortalamalarında Manisa birincisi oldu.

Özel Şehzade Mehmet Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Giray Kara, bu başarıların tesadüf olmadığını, öğretmenlerin fedakârane gayretleri ve bir ekip ruhuyla uzun soluklu çalışarak elde edildiğini söyledi. Müdür Kara, öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti. CİHAN
<< Önceki Haber Özel Şehzade Mehmet Fen Lisesi'nden YGS ve LYS'de büyük... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER