Özel Servergazili kız öğrenciler matematikte Avrupa ikincisi


Denizli'deki Özel Servergazi Fen Lisesi'nin öğrencileri Feyza Duman ve Ayşe Pelin Özcan, Belarus'ta düzenlenen European Girls' Mathematical Olympiad–Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı (EGMO)'nda ikinci ve üçüncü olarak gümüş ve bronz madalya kazandı. TÜBİTAK Türkiye A Milli Takımı'ndan katılarak elde edilen dereceler hakkında bilgi vermek için bir basın toplantısı düzenledi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti'ndeki toplantıya Özel Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Bünyamin Gümüş, Müdür Yardımcısı İdris Senindikoğlu, Okul Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dağdaş, Matematik olimpiyat öğretmeni Kurbani Kaya, dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı.

Toplantıda konuşan Müdür Gümüş, her sene gerek üniversite sınavlarında gerekse ulusal ve uluslararası proje yarışmaları ve olimpiyatlarla sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerde çeşitli dereceler alındığını, kurum olarak proje ve olimpiyat çalışmalarında elde edilen başarılarla Denizli'yi Türkiye'de en iyi şekilde temsil etmenin mutluğunu yaşadıklarını söyledi. Gümüş, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, BUSEF, İNEPO, matematik, fizik, biyoloji, bilgisayar ve yabancı dil dallarındaki olimpiyatlar ve benzeri yarışmalarda, şampiyonluklar ve dereceleriyle Denizli'nin gurur tablolarını oluşturmaktadır. Amacımız, Denizli'nin adını duyurmak ve başarısını arttırmaktır. Bunun için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gayretimiz ve başarılarımız, bundan sonraki yıllarda da inşallah artarak devam edecektir." dedi.

14 Nisan 2015'te yapılan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda öğrencilerinden Feyza Duman'ın gümüş, Ayşe Pelin Özcan'ın bronz madalya aldığını belirten Müdür Gümüş, "EGMO 2015, Avrupa ülkeleriyle birlikte ABD, Japonya, Meksika gibi 30 ülkenin milli takımlarının katılımıyla Belarus'ta yapıldı. Bu sene EGMO'da yine dört öğrenci milli takıma girdi ve bunların ikisi Servergazi Lisesi öğrencisiydi. Milli takım seçmeleri, TÜBİTAK tarafından yapılan birinci aşama sınavına katılan binlerce öğrenci arasından ilk 50'ye giren öğrenciler, ikinci aşama sınavına davet edilerek ilk 24 seçiliyor. Seçilen bu öğrenciler arasından EGMO takım seçme sınavı yapılarak milli takımın dört öğrencisi belirleniyor." diye konuştu.

Feyza Duman ve Ayşe Pelin Özcan'ın Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiğini vurgulayan Gümüş, "Mayıs ayında Gürcistan'da yapılacak olan proje olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek olmamız, haziran ayında ABD'de yapılacak olan Genius Proje Olimpiyatı'nda ve I SWEEP Proje Olimpiyatı'nda, yine haziran ayında Yunanistan'da yapılacak Balkan Matematik Olimpiyatı'nda ve temmuz ayında Tayland'da yapılacak olan Dünya Matematik Olimpiyatı'nda ülkemizi temsil edecek olmamız, Denizli için Türkiye, Türkiye için dünyayla yarışıyoruz diyebilmemize zemin hazırlamıştır." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Özel Servergazili kız öğrenciler matematikte Avrupa ikincisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER