Özel'den Erdoğan'a 'düello' çağrısı: Eğer İmamoğlu suçlu çıkarsa siyaseti bırakıyorum

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Nisan 26 2025
CHP lideri Özgür Özel Mersin'de yaptığı konuşmada, İmamoğlu'nun davasının TRT'de canlı yayınlanmasını isteyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir davette bulundu. Davanın ardından tüm anket şirketlerine anket yaptırılmasını isteyen Özel, İmamoğlu haksız çıkarsa kendisinin siyaseti bırakacağını duyururken, haklı çıktığı takdirde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek "Sen de bırakacak mısın?" diye sordu.
CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı ve görevden uzaklaştırılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun serbest bırakılması ve erken seçim için her hafta sonu Türkiye’nin farklı bir ilinde düzenlenen ''Millet İradesine Sahip Çıkıyor'' mitinglerinin üçüncüsü Mersin'de gerçekleştiriliyor.

Miting ilk olarak Samsun'da gerçekleştirilirken, ikinci miting ise Yozgat'ta düzenlenmiş ve iki mitinge de vatandaşlar yoğun katılım göstermişti.

CHP Genel Başkan Özgür Özel, mitingin gerçekleştiği Yenişehir Meydanı'nda vatandaşlara sesleniyor.

Özgür Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Toroslar'a yaslanan, Akdeniz ile süslenen güzel Mersin'in yiğit insanları hepiniz hoş geldiniz. Bugün Mersin'de Saraçhane'de ilk kez olan bir şey oldu. 23 Mart günü milletimizin dayanışma sandıklarına koşup Saraçhane'ye geldiği o akşamki gibi bugün de drone kalabalığın ucuna ulaşamıyor.

Mersin, tarihindeki en büyük mitinglerinden birini yapıyor. Ama biz bugün Mersin'de miting yapmaya gelmedik, eylem yapmaya geldik, sonuç almaya geldik.

'İMAMOĞLU'NA ÖZGÜRLÜK DEMEYE GELDİLER'

Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu'na, belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize, belediye bürokratlarına yapılan darbe girişiminden sonra, milli iradeye yapılan saygısızlıktan sonra milyonlar olup sokaklara taşanlar, meydanlara sığmayanlar bugün Mersin'de İmamoğlu'na özgürlük, adayımı yanımda, sandığımı karşımda istiyorum demeye geldiler.

Zulme karşı susmayan, Yenişehir Meydanı'na sığmayan Mersinlilerle birlikte bugün tarih yazmaya geldik. Mersinliler, adalet diye sesini yükseltiyor.

'HUZURU GETİRECEK OLAN EKREM İMAMOĞLU'DUR'

Mersinliler sizi yok sayan bu iktidara sesinizi duyuruyorsunuz. Buradan Mersin'e ve Türkiye'ye söylemek isteriz. 2019 öncesi Mersin'de rant kavgası vardı, gerginlik vardı. 2019'dan bu yana Mersin'e Vahap Seçer geldi. Huzur geldi, barış geldi. Türkiye'de de AK Parti gidecek CHP gelecek, huzur ve barı

Bu haberler de ilginizi çekebilir