Özel'in mesajı Kılıçdaroğlu'na mı? 'Parti disiplini veya partililik hukuku içinde değerlendirilemez'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 28 2025
Paylaş
X Post
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti içi muhalefete net mesaj vererek, "Adım atıyoruz ama kendi ajandası gereği benimle kucaklaşmak istemeyenler var yani" ifadelerini kullandı. Özel, İBB iddianamesine 'önem atfeden' kişilere ilişkin, "Bunların parti disiplini içinde veya bir partililik hukuku içinde değerlendirilmesi mümkün değil" dedi.
CHP lideri Özgür Özel, parti içi muhalefete yönelik önemli açıklamalarda bulundu.
Özel, yeni dönemde de 'kucaklayıcı' politikayı sürdüreceklerini belirterek, "Ama bazen de kirpiyi kucaklayamıyorsun. Adam kucaklatmıyor kendini. Şu anda benim kucaklayamadığım veya kucaklaşmadığımız insanlar, bizden kaynaklı kucaklaşamadıklarımız değil. Adım atıyoruz ama kendi ajandası gereği benimle kucaklaşmak istemeyenler var yani" dedi.
Özel, "Kurultaya giderken Meclis’te Genel Başkan’ın odasının kapısına gelip zarf verip gidenler var. Ben zarfı açana kadar notu televizyonda gördüm. Şimdi o arkadaşlar o notu televizyona vermeseydi, ben okuduğumda o arkadaşları ilk iş sohbet etmek için çağırırdım. İddianameden sonra, ‘Kendi içimizde yargılama yapalım’ diyenler var. Bir dava açıldı zaten. Aziz İhsan Aktaş, o iddialarını ispatla mükellef. Zaten yargılama yapılıyor. O yargılamayı televizyondan verin diyoruz" şeklinde konuştu.
"DİSİPLİNE UYGUN DEĞİL"
Birgün gazetesine konuşan Özel, İBB iddianamesine 'önem atfeden' partililerine de çıkış yaptı. Özel, "İddianamenin delilsizliğini örten, iddianameye önem atfeden söylemler var mesela. Bunların parti disiplini içinde veya bir partililik hukuku içinde değerlendirilmesi mümkün değil" sözlerini kaydetti.
Özel, şunları söyledi:
"Bir yandan yargılama yapılacak, diğer yandan biz de bir yargılama yapacağız. Yani hangi yetkiyle hangi bilgiye, belgeye ulaşarak? İddianameyle ilgili, iddianameyi doğru kabul eden söylemler büyük bir hayal kırıklığı bizim açımızdan. İddianamenin delilsizliğini örten, iddianameye önem atfeden söylemler var mesela. Bunların parti disiplini içinde veya bir partililik hukuku içinde değerlendirilmesi mümkün değil.
İddianamenin kabulüne bir gün kala, üç gün kala yapılan açıkl
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor2.Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdür tutuklandı3.Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek, ‘Konuşacak’ demişti4.Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?5.ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola çıktığını doğruladı
6.BM'den uyarı: Ortadoğu'da savaş kontrolden çıktı7.Nürnberg’de ırkçılığa karşı haftalar: FISEM’den insan hakları odaklı belgesel dizisi8.Altın ve Gümüş'ün yönü ne olacak? İşte dünya devlerinin tahminleri!9.NATO’nun ABD’ye savaş desteği AB’yi rahatsız etti10.Trump “anlaşıyoruz” demişti, İran’dan yanıt geldi

ORHAN KESKİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

TÜRKMEN TERZİ

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor

Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdü...

Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek,...

Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?

ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola ç...




