Özgür basına darbe davasında ara karar

Gazeteci Hidayet Karaca ve bazı polislerin yargılandığı özgür basına darbe davasının bugünkü duruşması başladı.

Hidayet Karaca'dan özgür dünyaya mesaj

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde 10'u tutuklu 33 kişinin yargılandığı davanın 13. duruşması başladı. 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına gazeteci Hidayet Karaca, polislerden Yurt Atayün, Ertan Erçıktı, Ahmet Öztürk, Hüseyin Nohut, Kazım Aksoy, Ömer Köse ile bazı tutuksuz sanıklar ile müştekiler katıldı.


DURUŞMADAN CANLI NOTLAR

17:15 Duruşma Çarşamba 11:00'e ertelendi.


16:30 Ateşçi: Hakkımda hiç bir somut belgeye dayanmayan terör örgütü üyeliği iddiaları ve diğer iddiaları kabul etmiyorum. Belirtilen dönemde bulunduğum bütün görevler resmi olarak ve amirlerimin emirleriyle yapıldı. Halihazırda görev yaptığım Maraş'tan buraya gelmekte hem maddi hem de manevi olarak güçlük çekmekteyim. Mahkeme heyetinin uygun görmesi durumunda heyetin çağıracağı güne kadar Duruşmaya katılımımın muaf tutulmasını talep ediyorum.


16:20 Duruşma tutuksuz sanık Abdullah Seyit Ateşçi'nin savunmasıyla yeniden başladı.


15:47 Duruşmaya ara verildi. Aranın ardından tutuksuz sanık Abdullah Seyit Ateşçi'nin savunmasına geçilecek.


15:16 Altunbulak: Yargılandığım bu davada iddianame her ne kadar okunsa da 70 bin sayfa olan ek klasörlerle ilgili yeterli bilgiye sahip olmadığım için ek savunma talebiyle savunma yapmak istiyorum. İddianamede şahsıma ithaf edilen ve somut delilleri olmayan suçlamaları kabul etmiyorum. Amirlerim dışında kimseden emir ve talimat almadım. Ek klasörlerin tarafıma tebliğini istiyor, beraatimi talep ediyorum.


15:15 Tutuksuz sanıklardan polis memuru Mustafa Altunbulak savunmasını yapıyor.


14:40 Tutuksuz sanıklardan polis memuru Recep Güneç: Öncelikle İddianamenin ek klasörlerine hakim olmadığım için ek savunma talebiyle savunma yapmak istiyorum. 2008 yılında polis akademisinde eğitimime başladım ve bahse konu soruşturmanın başlangıç tarihinde polis değildim. Ne bahse konu davayla ilgili ne de bugüne kadar her hangi bir görevde resmi işlemler dışında bir işlemde bulunmadım. Üzerime atılı ve hiç bir somut belgeye dayanmayan bu iddiaları kabul etmiyor ve beraatimi talep ediyorum.


14:35  Duruşma yeniden başladı.


12:55 Duruşmaya 14:15'e kadar ara verildi.


12:45 Halit Akbulut: İddianamedeki eklerin tarafıma ulaştırılmasını, terör bölgesinde görev yaptığım ve yeni bir savunma hazırlayabilmem için şahsıma 3 ay süre verilmesini istiyor ve beraatimi talep ediyorum.


12.25 Akbulut: Operasyonun başladığı ve adli işlemlerin tamamlandığı dönemlerde ben vatani görevimi yapmaktaydım. Vatani görevimi tamamladıktan sonra teknik büro amirliğinde göreve başladım. Görev yaptığım süre zarfında resmi işlemler dışında görev yapmadım. Amirlerimin vermiş olduğu görevler dışında hiçbir işlemde bulunmadım ve amirlerimden resmi işlemler dışında hiçbir emir almadım. Ayrıca amirlerim dışında hiç kimseden de emir almadım.


12:15 Halit Akbulut: Savunmama başlamadan önce iddianame ve iddianamenin ek klasörlerine tam olarak ulaşamadığımız ve hakim olmadığımız için ek savunma talebinde bulunuyorum.


12:12 Tutuksuz sanıklardan polis memuru Halit Akbulut savunma yapıyor.


12:10 Duruşma yeniden başladı.


10:45 Duruşmaya 10 dk. ara verildi.


11:15 Savunmasını tamamlayan tutuksuz polis memuru Mehmet Ali Doğan beraatini talep etti. Doğan, belirtilen 2009 yılında İstanbul teknik takip büro amirliğinde görev yapmış.

11:05 Doğan: Hakkımda hiç bir somut belgeye dayanmayan terör örgütü üyeliği iddiaları ve diğer iddiaları kabul etmiyorum. Belirtilen dönemde bulunduğum bütün görevler resmi olarak ve amirlerimin emirleriyle yapıldı.


10.45 Tutuksuz polis memuru Mehmet Ali Doğan: İddianamenin şahsıma geç ulaşması ve ek klasörlerle birlikte İddianamenin 80 bin sayfa olması sebebiyle savunmamın tamamı için mahkeme heyetinden 6 ay süre talebinde bulunuyorum.


10:40 Kimlik tespitleri yapıldı. Tutuksuz sanıklardan Mehmet Ali Doğan savunma yapıyor.


10:30 Duruşma başladı





<< Önceki Haber Özgür basına darbe davasında ara karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER