"Operasyona 'kumpas' diyen savcı istihbaratın gönderdiği yazıyı görmüyor"

Gazeteci Hidayet Karaca ile birlikte polislerin yargılandığı özgür medyaya darbe davasında yeni duruşma başladı.

Hidayet Karaca'dan özgür dünyaya mesaj

Hakkında verilen tahliye kararına rağmen halen tutuklu yargılanan Hidayet Karaca ve polislerin davası devam ediyor. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesinde görülen dava duruşması kimlik tespitiyle başladı.


DURUŞMA SALONUNDAN CANLI NOTLAR:

Ufuk yildirimin savunmasi sona erdi. Durusma yarin 10:00 a ertelendi

16:00 Aranın ardından Tutuksuz sanık Ufuk Yıldırım savunmasına devam ediyor.

15.30 Duruşmaya 5 dakika ara verildi.

15.05 Yıldırım Tahşiye grubu üyelerinden Mustafa Kaplan'ın 2000'li yılların başında Vakit Gazetesi'nde yayımlanan yazılarını okuyor.

15.00 Ufuk Yıldırım Üstad Bediüzzaman Hazretleri'nin talebelerinden Abdülkadir Badıllı'nın Tahşiye grubu lideri Mehmet Doğan'ın düşüncelerine karşı 2003 yılı Aralık ayında yazdığı ihfarname içerisinde dikkat çeken detayları okuyor.

14.18 Duruşma verilen aranın ardından yeniden başladı.

12.55 Duruşmaya bir saat ara verildi.

12.10  2009'da radikal gruplara bakan büroda görev yaptığını belirten Büro Amir Yard. Ufuk Yıldırım: Komiser Semih Balaban'ı gözlerimin önünde şehit verdim. Bu durum beni çok etkiledi o yüzden C büroya geçmek istedim ve oraya geçtim. El-Kaide yanlısı Mehmet Doğan hakkında ilk kez 2009'da istihbarat şubenin müdürlüğümüze gönderdiği gizli yazılı belgeyle bilgim oldu. Savunmalarda da görüldüğü gibi: 2010'da yapılan operasyona kumpas diyen savcı, 2009'da istihbarat birimlerinden gönderilen yazıları görmüyor. Katıldığı bir tv programında El Kaide lideri Usame Bin Ladin'e sevgisini dile getiren ve El Kaide örgütüne yakınlığı iddiasıyla yargılanan Mehmet Doğan grubunun bu davada da müşteki olmasını ve bir müştekinin ifadesine dayanılarak bir dizinin iki bölümünde yer alan iki kelimeden yargılanıyor olmayı 17 sene terörle mücadelede görev yapan bir amir olarak kabullenemiyorum. 

11.55 Duruşma Ufuk Yıldırım'ın savunmasıyla devam ediyor.

11.45 Duruşmaya 5 dakika ara verildi.

11.00 Duruşmada tutuksuz yargılanan kişilerden Ufuk Yıldırım savunma yapıyor.

10.45 Duruşmada tutuklular Hidayet Karaca, Ali Fuat Yılmazer, Ömer Köse, Yurt Atayün, Murat Aksoy, Ertan Erçıktı, Hüseyin Nohut ile bazı tutuksuz yargılanan kişiler hazır bulundu.

10.35 Kimlik tespiti yapıldı

10.30 Duruşma başladı

<< Önceki Haber "Operasyona 'kumpas' diyen savcı istihbaratın gönderdiği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER