Özgür Mumcu: Savaş, Kadınhanı ilçesinde oy toplamak için nutuk atmaya benzemez

Özgür Mumcu: Savaş, Kadınhanı ilçesinde oy toplamak için nutuk atmaya benzemez

Sayın Davutoğlu Dışişleri bakanıyken, 2011’de Konya’nın Kadınhanı ilçesinde seçim mitinginde halka seslenmişti: 
“Artık Türkiye, Balkanlar’da, Kafkaslar’da, Ortadoğu’da attığı adımı herkesin takip ettiği ülkedir. Kimse bizden habersiz adım atamaz. Kimse bizi hesap etmeden artık bu coğrafyada at koşturamaz.” 

Ortadoğu’da bu söylediği nasıl bir etki yaptı bilinmez ama Konya’nın Kadınhanı ilçesinde işe yaramıştı. 2011 seçimlerini ilçede AKP, yüzde 75 oyla açık ara önde tamamladı. 

Ortadoğu’da kimsenin bizden habersiz adım atamamasının Kadınhanılıların heyecanlanması elbette iyiydi ve AKP’ye yarar idi. Ancak Ortadoğu’da Kadınhanılılar Davutoğlu’ndan habersiz adım atmak derdinde olmadığı için bu nutkun pratikte pek bir faydası yoktu. 

Bizden habersiz yaprak kımıldamaz derken, IŞİD Musul Konsolosluğu’nu bastı, diplomatları rehin aldı. Halep varken herkesin Kobane’yle ilgilenmesini hiç anlayamadık, bereket Kobane “düştü, düşecek” denilirken düşmedi. Üç sene önce haftalarla ömür biçilen Esad rejimi yıkılmamakla kalmadı, sınırımızın dibini Rus jetleri bombalıyor. 

Rus jetlerinin Suriye’de operasyonlara başlaması, Türkiye’nin “angajman kuralları” adıyla uygulamaya çalıştığı fiili uçuşa yasak bölge uygulamasını sarstı. 

Neticede bir Suriye jetiyle bir Rus jetini vurmanın hukuki sonuçları aynı olsa da siyasi, askeri ve ekonomik sonuçlarının aynı olmayacağı ortada. Hele önümüz kışken. 

Rusya, belli ki bir güç gösterisinde bulunuyor ve muhtemelen bu arada Türkiye’nin savunma reflekslerini test ediyor. 
Patriot füzelerinin, Rus jetleri gelmeden bir süre önce çekilmesi de ilginç bir karar olarak bir köşede duruyor. 

<< Önceki Haber Özgür Mumcu: Savaş, Kadınhanı ilçesinde oy toplamak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER