Özgür Özel, 17/25'i doğruluyor ancak ortaya çıkaranları yok sayıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 10 2025
Paylaş
X Post
CHP lideri Özel, "Ankara’da sarayda oturanın morali bozuk, Silivri’de zindanda olanın morali yüksek. Ankara’daki tasa ve kahır içinde, Silivri’de gurur ve coşku içinde. İşte bu yüzden biri gidiyor, biri geliyor. Biri son Cumhurbaşkanı, diğeri gelecek Cumhurbaşkanı" dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) “Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezi” toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada Ekrem İmamoğlu’nun sosyal belediyecilik anlayışını öne çıkarırken, iktidarı da sert sözlerle hedef aldı. Özel, “Bizde, iş insanı bir katkı yapmak isterse ‘Tuzla’ya git, bir kreş yap’ denir. Ama bizde asla ‘Babacığım paraları sıfırladım’ olmaz.” dedi.
Özel, konuşmasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Türkiye’de bin kreş” hedefini hatırlatarak şunları söyledi:
“Ekrem Başkan göreve geldiğinde İstanbul’da tek bir kreş yoktu. Bugün açtığımız 16 yeni kreşle sayı 127’ye ulaştı. Yoksul ailelerin çocukları için bu eşit fırsatları sağlayan anlayış, Ekrem İmamoğlu’nun belediyecilik anlayışıdır. Onun için anketlerde yüzde 60’ları görüyor, onun için Türkiye’yi kazanacak aday olarak öne çıkıyor.”
Özel, İmamoğlu’na yönelik açılan davalara da değinerek, iktidarın hazmedemediğini vurguladı:
“Ekrem Başkan’ın babasının köyündeki kuyuya kadar aradılar. Bahçesini kazdılar, korumasının yayladaki evinden çıkardıkları birkaç mermiyle servis yaptılar. Dolar ve avro görüntülerini stok videolardan montajlayıp servis ettiler. Ama bir tane bile kanıt bulamadılar. Çünkü Ekrem İmamoğlu’nun tek yaptığı iş, yoksul ailelerin çocuklarına kreş açmaktır.”
‘BABACAĞIM PARALARI SIFIRLADIM OLMAZ’
Özel, iktidarın yolsuzluklarına gönderme yaparak sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizde ayakkabı kutusu yok, elbise torbası yok, kreş var bizde, öğrenci yurdu var bizde, yoksul aileye sahip çıkmak var. Bizde, iş insanı bir katkı yapmak isterse ‘Tuzla’ya git, bir kreş yap’ denir. Ama bizde asla ‘Babacığım paraları sıfırladım’ olmaz.”
CHP lideri, Erdoğan’a da göndermede bulun
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdür tutuklandı2.Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek, ‘Konuşacak’ demişti3.Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor4.Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?5.ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola çıktığını doğruladı
6.BM'den uyarı: Ortadoğu'da savaş kontrolden çıktı7.Nürnberg’de ırkçılığa karşı haftalar: FISEM’den insan hakları odaklı belgesel dizisi8.Altın ve Gümüş'ün yönü ne olacak? İşte dünya devlerinin tahminleri!9.NATO’nun ABD’ye savaş desteği AB’yi rahatsız etti10.Trump “anlaşıyoruz” demişti, İran’dan yanıt geldi

ORHAN KESKİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

TÜRKMEN TERZİ

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Adalet Bakanı'nın tapu kayıtlarını sorgulayan müdü...

Muhittin Böcek birşeye mi zorlanıyor? Akın Gürlek,...

Yatırım altın ve konuttan, faiz ve borsaya kayıyor

Dogalgaz ve Elektiriğe Nisan ayında zam yolda mı?

ABD paraşütçü birliklerin Ortadoğu'ya doğru yola ç...






