Özgür Özel: Erken seçim artık kaçınılmaz
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 13 2024
Paylaş
X Post
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye seslenerek, “Bu kötüye gidişat yerine bir seçim ve arkasından çok daha güçlü bir yönetim istiyorsa, Devlet Bey bu konuda bir adım atacaksa ben ona kapımı kapalı tutmam” dedi.
Medyacope'a konuşan Özel, “Devlet Bey’in oldukça sert, benim asla bir muhataba kullanmayacağım kadar hâlâ sert olsa da belli mesajlarında, kendi ölçütü içinde bazı kelimeleri özenle seçtiğini, bazı satır arası mesajları verdiğini görüyorum. Ama bu bir siyasi taktik mi? Siyasi hamle mi? Yoksa bir başka adım ve arayış mı? Bunu bilmiyorum. Aslında Türkiye’de siyaseti takip eden herkes de Devlet Bey ve AK Parti arasında bir uyumsuzluk olduğunu görüyor” dedi.
“Ama siyasi fal bakar gibi, siyasi müneccimliğe soyunmak benim pozisyonum açısından müsait değil” ifadelerini kullanan Özel şöyle devam etti:
“Bu kadar sıkıntı varken, bu ülkeyi bir erken seçime götürme ve sonrasında da bu ülkenin Anayasa’ya, hukuka uygun, Anayasa’nın ilk dört maddesine sadık ve CHP’nin de altı okuna halel getirmeyecek şekilde yönetilmesi noktasında, Devlet Bey bir erken seçiminin önünü açacaksa ben o konuda son derece açığım. Benim söylemim değil, bütün geçmiş yaşamım ona bir teminattır. Bu ülkede iktidar el değiştirecek. Bu iktidarın el değiştirmesinde eğer, bu kötüye gidişat yerine bir seçim ve arkasından çok daha güçlü bir yönetim istiyorsa, Devlet Bey bu konuda bir adım atacaksa ben ona kapımı kapalı tutmam. Bu kadar net.”
"KÜRTLERİ DIŞLAYARAK GELECEK OLMAZ"
“Ama kimsenin de kimseyi dışarıda bırakmasını düşünmem. Kürtleri ya da diğer siyasi partileri dışlayarak bir gelecek kuramayız” diye devam eden Özel, muhalefet partileri için "ortak mücadele" önerisinde bulundu. DEM Parti, İYİ Parti, Gelecek Partisi, Saadet Partisi, DEVA Partisi’nin isimlerini zikreden Özel, “Öyle eski tüketilmiş Altılı Masa’lardan bahsetmiyorum. Muhalefetin minimum müştereklerde birleşip, ortak mücadele vermesinden bahsediyorum. Böyle bir mücadelenin içinde olmak istiyoruz" dedi.
"TAYYİP BEY'LE TAKVİMİ DE KONUŞABİLİRİZ"
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Geleceği Sofrada İnşa Etmek: Wilhelmstadt Okullarında Dinleri Buluşturan İftar2.Yusuf Tekin’den radikal öneri: Eğitimde köklü değişim sinyali üniversiteye başlama yaşı 15 olabilir3.Trump’tan kritik açıklama: ”İran ile görüşebilirim”4.Sır cinayet çözüm bekliyor!5.İBB Davasında Sosyal Medya Soruşturması: Duruşma Görüntüleri Paylaşıldı
6.AB Konseyi Başkanı Costa: İran savaşının tek kazananı Rusya7.Emekliler yeniden iş arıyor: İŞKUR verileri alarm veriyor8.İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’den Bahçeli’ye ziyaret9.İtirafçı beyanları, Bank Asya hesabı, ev sorumlusu olma... AYM'den çok kritik karar!10.İran basınından flaş Netanyahu iddiası: 'Yaralanmış ya da ölmüş olabilir!'

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ARİF ASALIOĞLU

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER











