Özgür Özel ifşa etmişti: kaçarken yakalanan avukatın ifadesi ortaya çıktı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ağustos 8 2025
CHP lideri Özgür Özel'in Tuzla mitinginde kamuoyuna açıkladığı "İBB davası borsası"na ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında Avukat Mehmet Yıldırım, dün yurt dışına kaçmaya çalışırken Antalya'da yakalandı. halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, Yıldırım'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadeye ulaştı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tuzla'daki mitingde, bazı savcı ve avukatlaırn İBB davasına yönelik bir borsa oluşturduğunu ve bunun üzerinden şantaj yoluyla haksız kazanç elde ettiklerini duyurmuştu.
Özel'in açıklaması üzerine harekete geçen emniyet, avukat Mehmet Yıldırım'ı, dün akşam saatlerinde yurt dışına kaçamaya çalışırken Antalya'da yakaladı.
Yıldırım, savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından “Yetkili olmadığı bir iş için yarar sağlama” suçlamasıyla ev hapsi talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.
Yıldırım, ifadesinde üzerine atılı suçları "iftira" olduğunu iddia ederken, hayatı boyunca avukatlık mesleği dışında kimseden para almadığını öne sürdü. Yıldırım, bütün suçlamaları reddetti.
Yıldırım ifadesinde şunları söyledi:
"Bana iftira atılmaktadır. Benim avukat olduğum doğrudur. Ben hayatım boyunca kimseden mesleğim haricinde para almadım. Kimsenin ismini, adını kullanmadım. Bahsi geçen İBB dosyasında benim kesinlikle bir müdahilim yoktur. Bu dosyaya ilk dahil oluşum 27 Nisan 2025 tarihinde Naim Erol Özgüner’in gözaltına alınması ile başlamıştır. Bahse konu dosyada benim vekaletimin olduğu kişi Naim Erol Özgüner’dir. Kendisinin bu dosyalardan önce de avukatıydım. İBB operasyonu kapsamında kendisi alınmıştır ve tutuklanmıştır. Kendisinin suçsuz olduğuna inanıyorum. Etkin pişmanlıktan faydalanmıştır. Naim Erol Özgüner’den avukatlık ücreti olarak 2 Milyon TL + KDV aldım. Onun da faturalarını ve makbuzlarını kestim.
Cem Çelik günün birinde yanıma geldi. Hakkında yakalama kararı olduğunu duyduğunu, kendisinin de avukatı olmamı istedi. Kendisine hukuki yardımda bulunabileceğimi, ancak İBB dosyası kapsamında konumunu bilmediğimi ve eylemlerle hangi şekilde bağlantılı olduğunu anlatmasını istedim. Kendisinin Murat Gülibrahimoğlu ve Fatih Keleş’in şirketlerinin mali müşaviri olduğunu, Fatih Keleş’e devredilecek şirketlerin ve 125 milyon TL para
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da2.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı3.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü4.Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!5.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzan...

Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştiril...

Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY ...

Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!

Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmes...


