Özgür Özel'den AKP'lilere tehdit gibi gönderme

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Eylül 4 2025
CHP Lideri Özel, partisi hakında görülecek 15 Eylül’deki Kurultay davasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Özel, “Sizden korkan sizden beter olsun. Eğer sizin kadar korkak olsaydık biz Samsun’a geçemezdik…İsterse Cumhuriyet Halk Partisine kayyum atasınlar… Büyük bir cesaretle biz yolumuzda yürüyeceğiz.” ifadelerini kullandı.
AKP rejiminin çok kötü bir yol açtığını, hukuku ayaklar altına aldığını anlatan Özel, ardından şu uyarıda bulundu: “Yarın öbür gün yürüttüğü bütün dosyalar açısından bakıldığında, öyle bir iktidar gelir ki ne bir AK Partili’nin mal güvencesi kalır, ne kimsenin mevki güvencesi kalır, ne mazbataların güvencesi kalır, ne tapuların güvencesi kalır. Bu güvencesizlik halinin altında Akın Gürlek de kalır, Recep Tayyip Erdoğan da kalır. O yüzden ben kendilerine şunu söylüyorum; biz bulunduğumuz yerdeyiz. 100 yıl önceki cesaretle buradayız. Kimin koltuğunda, ne için oturduğumuzu biliyoruz. Bildiklerinden geri durmasınlar!”

Dervişoğlu: Tehlikeli bir sonuç doğurur!

CHP’nin İstanbul İl Kongresi iptali sonrası siyaset arenasında hareketli saatler yaşanıyor. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etti. Ziyaretin ardından ikili kameralar karşısına geçti. İktidara seslenen Müsavat Dervişoğlu, “Eğer seçim, kongre sonuçları ile uğraşırsa mahkemeler, milli iradenin ve hür seçimlerin artık hükmünü kaybettiğinden bahsetmek gibi tehlikeli sonuç doğar. Bu, iktidar için de son derece tehlikeli bir durumdur. Kamuoyu tartışıyor özellikle 2017 referandumu ile alakalı şayet bir asliye hukuk mahkemesi karar verirse Türkiye’deki sistem değişikliği, 2018 2023 seçimleri bile tartışma konusu olabiliyor” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel: İktidar korkuyu örgütlüyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Kurultayı’nın iptali ve genel başkanlığa kayyum atanması istemiyle açılan davaya ilişkin açıklamasında, iktidarın korkuyu örgütleyerek siyaset yapmaya çalıştığını belirtti. “Bu iktidar seçmenin kararını değiştirmek için korkuyu bir yöntem olarak benimsemiş durumdadır. Hiç lafı eğip bükmenin gereği yok.” diyen Özel, son dönemde iş dünyasına ve gençlere yönelik baskıların bu korku siyasetinin parçası olduğunu söyledi.

Özgür Özel, İstanbul’da iki yıl önce yapılmış il kongresinin geçersiz sayılmak istendiğini, yeni kongre yapılmak

Bu haberler de ilginizi çekebilir