Özhaseki kimi kime şikayet ediyor?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Haziran 5 2017
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, ortalıkta dolaşan imar hikayelerinin çok rahatsız edici olduğunu belirterek, "“Cumhurbaşkanımıza ve başbakanımıza ilettik. En büyük hırsızlıklar, kötülükler, belalar imardan geliyor” dedi. AKP'li bakanın bu şikayeti şaşırttı. Çünkü 17-25 Aralık yolsuzluk dosyasının ana başlıklarından biri imar rantıydı. Ve o soruşturmadan sonra on binlerce polis savcı ve hakim sürüldü ya da ihraç edildi.
'En büyük hırsızlıklar imardan geliyor'
Trilyonlarla ifade edilen imar rantı itirafına Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı. Belediyelere yönelik en önemli şikayet konusunun imar uygulamaları olduğunu anlatan Özhaseki, belediyelerin bu nedenle üçüncü bir denetime ihtiyacı olduğunu ifade etti. Bu denetim yetkisini bakanlığına isteyen Özhaseki, “Ortalıkta dolaşan imar hikayeleri, o kadar rahatsız edici ki hepimizin içini döndürüyor. Bu müthiş bir sıkıntı. Adalet duygusunu da sarsıyor” dedi.
Hürriyet’ten Nuran Babacan’ın haberine göre, Özhaseki, TBMM’deki sohbetinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın özellikle belediye uygulamaları konusunda açtığı başlığın anımsatılması üzerine değerlendirmeler yaptı. Özhaseki, bazı belediyelerin imar kararlarına yönelik iddialar için şunları söyledi:
HEPİMİZİN İÇİNİ DÖNDÜRÜYOR
Anayasadan kaynaklanan hükümden dolayı belediyeler İçişleri Bakanlığı’na bağlı. Fakat onların parasını biz gönderiyoruz. Kredi talepleri, değişik fonlardan kaynak istediklerinde bize geliyorlar. İmarla ilgili düzenlemeleri de biz yapıyoruz. Türkiye’de şu anda belediyeler konusundan vatandaşın en çok şikayet ettiği konu imar. Kimse temizlikten, parklardan, çöp toplanmasından uzun boylu bir şikayet etmiyor. Fakat ortalıkta dolaşan imar hikayeleri o kadar rahatsız edici ki, hepimizin içini döndürüyor. Bu müthiş bir sıkıntı. Adalet duygusunu da sarsıyor. İnsanlar arasındaki bu dedikodular belediyelere yönelik güveni de sarsıyor.”
6 AYLIK PLAN
Bunların engellenmesi konusunda görüşlerimi cumhurbaşkanına ve başbakana ilettim. İmar uygulamaları açısından ayrıca denetlenmesi lazım. Denetimi biz yapabiliriz. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı’na sunacağımız 6 aylık planda belediyelerle ilişkilerimiz de olacak. 21 sene belediye başkanlığı yaptım. Sayıştay ve İçişleri Bakanlığı denetler belediyeleri. Bazen Sayıştay öyle aba
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!2.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza8.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!9.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?10.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


