Özlem Çerçioğlu'nun adı Aziz İhsan Aktaş dosyasına nasıl girdi?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ağustos 14 2025
Bugün AKP'nin kuruluş yıl dönümü nedeni ile yapılacak törende AKP'ye katılması beklenen Özlem Çerçioğlu'nun, baskılar sonucunda transfer kararı aldığı, bu baskıların sebebinin de Aziz İhsan Aktaş dosyasında isminin geçmesi olarak gösterilmişti. Peki Çerçioğlu'nun adı Aziz İhsan Aktaş dosyasına nasıl girdi?
Bugün AKP katılması beklenen Aydın Büyükşehir Belediyesi başkanı Özlem Çerçioğlu CHP tarafından yoğun eleştirilerin odağında. CHP'li seçmenlerin oyları ile seçilen Çerçioğlu'nun AKP'ye geçme kararında yalnız olmadığı, beraberinde birkaç belediye başkanının da AKP'ye geçeceği öğrenildi.
Bununla beraber Çerçioğlu yönetimi tarafından Aydın'daki belediye çalışanlarının da zorla partiden istifa ettirildiği ifade ediliyor. Peki Çerçioğlu neden istifa etti? CHP tarafından ileri sürülen iddialara göre Çerçioğlu'na Aziz İhsan Aktaş'a verilen ihaleler nedeni ile uzun süredir baskı yapılıyordu.
BİR BÜROKRATIN İHBARI İLE!
T24'ten Cengiz Anıl Bölükbaşı'nın haberine göre Çerçioğlu’nun ismi, ‘Aziz İhsan Aktaş suç örgütü’ soruşturması dosyasına emekli bir bürokratın mayısta yaptığı ihbarla girdi. Söz konusu ihbarda İBB operasyonlarında tutuklanan ancak verdiği etkin pişmanlık ifadesi ile daha sonra tahliye edilen suç örgütü lideri olduğu iddiası yapılan Aziz İhsan Aktaş'ın ihaleleri belirtiliyor.
İhbarda Aziz İhsan Aktaş’ın, BARKA, BİLGİNAY, AKDENİZ ve TAD Katı Atık firmaları üzerinden 2016, 2017 ve 2019’da Aydın Büyükşehir Belediyesi ihalelerini kazandığı belirtildi.
ÇERÇİOĞLU'NUN DANIŞMANI: OLAYLARI AÇIKLAMAK İÇİN DEVLETİMDEN DAVET BEKLİYORUM
İhbarda, o dönem Çerçioğlu’nun danışmanlığını yaptığı ileri sürülen Erkan Karaarslan’ın "Aydın Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen söz konusu ihalelere fesat karıştırıldığı ve kamu zararına sebep olunduğundan bahisle ‘Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yanında şahit olduğum olayları açıklamak için Devletimden davet bekliyorum" yönünde bir açıklama yaptığı, bunun üzerine 2020’de İçişleri Bakanlığı’nın Mülkiye Müfettişi Arif Yıldırım’ı soruşturma yürütmekle görevlendirdiği yer aldı.
Müfetti
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü3.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!4.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'7.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


