Özmen: Polis isterse Tahir Elçi'nin katilini bulabilir


Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen,"Tahir Elçi sürekli derdi ki 'Diyarbakır polisi isterse her olayı aydınlığa kavuşturur' Biz de diyoruz ki Diyarbakır polisi isterse Tahir Elçi'nin katilini de arkasındaki karanlık güçleri de bulabilir." dedi.

Diyarbakır Baro Başkanlığı, Tahir Elçi'nin katledilmesinin 42'inci gününde adliye önüne basın açıklaması yaptı. Baro Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, Elçi'yi Sur ilçesinde devam eden yoğun tank ve top atışlarının sesleri altında andıklarını ifade etti. Ahmet Özmen, "Bugün baro başkanımızın katledilişinin 42'inci günü. Ne yazık ki hala ortada bir fail ve arkasındaki karanlık ellerden bir iz yok. Değerli başkanımızın bir sözü vardı. Kendisi sürekli derdi ki 'Diyarbakır polisi isterse her olayı aydınlığa kavuşturur' biz de diyoruz ki 'Diyarbakır polisi isterse Tahir Elçi'nin katilini de arkasındaki karanlık güçleri de bulabilir.' Bugün 42. gün ancak hala bir fail, bir şüpheli yok ortada. Bugün buradan yetkilileri açıkça görevlerini yapmaya, failleri bulmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

"ADLİYEYE KURŞUNLAR ALTINDA GELİP GİDİYORUZ"

Hemen yanı başlarındaki Sur ilçesinde kara dumanlar yükseldiğini anlatan Özmen, şunları kaydetti: "Halep, Felluce ve Rakka'dan gelen sesler geliyor Sur'dan. Yerleşim birimlerinde, ailelerin, çocuk ve yaşlıların yaşadığı sivil yerleşim yerlerine böyle fütursuzca top atışları yapılması ne hukuken, ne ahlaken ne de vicdanen açıklanacak bir durum değildir. Tam 42 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı iki defa günü birlik olarak ara verildiyse de kesintisiz devam etmektedir. Yenişehir'deki Adliye Binası'na, Sur'a 600 metre uzaktaki Adliye binasına gelir giderken maalesef kurşunlar altında gelip gidiyoruz."

"BARO SAYMANIMIZ VE GENEL SEKRETERİMİZİN BÜROLARINA KURŞUN İSABET ETTİ"

Diyarbakır'da iki hafta önce baro saymanı Av. Velat Alan'ın, geçen gün ise baronun genel sekreteri Abdullah Çağer'in bürolarına Sur'dan gelen kurşunların isabet ettiğini anlatan Baro Başkan Yardımcısı, şu çağrıyı yaptı: "Sokağa çıkma yasağı uygulamasının derhal sona erdirilmesi ve Sur'daki hayatın normale döndürülmesi için buradan yetkililere açıkça çağrıda bulunuyoruz. Ayrıca bugün Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin sokağa çıkma yasaklarına karşı yapılan başvuru kapsamında Türkiye'ye savunma yapması için tanıdığı sürenin son günündeyiz. Beklentimiz, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin bu hukuksuz uygulamaya derhal son vermesidir."

Avukat daha sonra adliyenin önünde kısa süreli bir oturma eylemi yaptı.
Polis-isterse-Tahir-Elcinin-katilini-bulabilir-1980194.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Özmen: Polis isterse Tahir Elçi'nin katilini bulabilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER