Pak Medya İş: Kayyımlar, batırmak için tayin ediliyor


Pak Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı İsmail Topçuoğlu, "Türkiye, hukuksuz şekilde görevlendirilen kayyımlar eliyle şirketlerin batırıldığı, emekçilerin işsiz bırakıldığı bir zulüm dönemi yaşıyor." dedi.

Topçuoğlu, Koza İpek Holding'e atanan kayyımların yayın kuruluşlarını kapatması üzerine bir açıklama yaptı. Topçuoğlu, kayyımların medya kuruluşlarını kapatmasını şu sözlerle eleştirdi: "Biz Pak Medya İşçileri Sendikası olarak, başından bu yana, kayyım sürecinin bir 'el koyma', 'çökme' ve 'çökertme' operasyonu olduğunu ifade etmiş, kayyım olarak görevlendirilenleri de, bu hukuksuz operasyonun parçası olmamaları için uyarmıştık. Koza İpek Medya Grubu'nun yayın organlarında, önce sendikamızın da üyesi olan çalışanlar haksız ve hukuksuz şekilde işten çıkarılıp yerine gazeteci oldukları dahi meçhul kişiler işe alınarak iktidar yandaşı medya kuruluşlarına dönüştürülmeye çalışıldı. Bu medya kuruluşunun bağımsızlığını değerli bulan okur ve izleyiciler, itibar etseydi belki hukuksuz şekilde başkalarına peşkeş çekilecekti. Ancak halk özgür medyanın ayağına zincir vurulmasını, boynuna tasma takılmasını tasvip etmeyince, bu yayın organlarını tümüyle kapattılar. Kayyımın nihai amacı zaten yok etmekti ve bunu yaptılar."

Kayyımların, yönetimine getirildikleri tüm şirketlerde aynı şeyi yapmaya çalıştığını vurgulayan Topçuoğlu şöyle konuştu: "Gerek Koza İpek Grubundaki diğer işletmeleri, gerekse de Kaynak Holding bünyesindeki şirketleri önce zarara uğratmayı, maddi imkanlarını çar-çur etmeyi, mümkünse birilerine peşkeş çekmeyi, nihai olarak da yok etmeyi hedefliyorlar. Benzer bir süreç, Bank Asya için de geçerlidir. Türkiye'nin mali yapısı en güçlü bankalarından birisi olan Bank Asya, yönetimine el konulduğu günden bu yana, sistemli ve kesintisiz olarak batırılmaya çalışılmaktadır. Haksızlığın ve hukuksuzluğun her türlüsünün yapıldığı bu süreçte, en ağır bedeli işini ve ekmek teknesini kaybeden emekçiler ödemektedir. Bütün bu kuruluşlarda, binlerce çalışan tüm hakları gasp edilerek işten çıkarılmıştır. Şirketlerin kapılarına kilit vurulmasıyla birlikte işini ve ekmek teknesini kaybedenlerin sayısı kat be kat artmaktadır. Bu hukuksuzlukların önemli bir kısmı, sendikamız tarafından yargıya taşınmıştır. Buradan hukuksuz görev yapan, başına getirildikleri şirketleri kasıtlı olarak batırmaya çalışan kayyımları ve onlara bu yönde gizli-açık talimat ve telkinlerde bulunanları uyarıyoruz. Hukuk önünde işlenebilecek en ağır suçlardan birini işliyorsunuz. Pak Medya İşçileri Sendikası olarak, üyelerimize yönelik her hak ihlalinin ve hukuksuzluğun takipçisi olacağız. Kayyımların görevi, şirketleri batırmak, insanları işsiz bırakmak değil, o şirketleri kar ettirmek ve düzgün şekilde faaliyetlerini sürdürmesini sağlamaktır. Aksi yönde yapılan tüm icraatlar suçtur. Suç işleyenler ise her kim olurlarsa olsunlar er ya da geç bunun hesabını verecektir. Kayyım zulmü altındaki bütün emekçilere de, haksızlıklara ve hukuksuzluklara örgütlü olarak karşı çıkabilmeleri için bir saniye bile vakit yitirmeksizin sendikalı olmaya, Pak Medya İşçileri Sendikası ya da işkollarına göre üye olabilecekleri diğer sendikalara üye olmaya çağırıyoruz. Bizler, her türlü demokratik ve hukuki zeminde emekçi kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

CİHAN
<< Önceki Haber Pak Medya İş: Kayyımlar, batırmak için tayin ediliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER