Pakistan'da başkenti kilitleyen "idam protestosu" üçüncü gününde


Pakistan'da Pencap Eyalet Valisi Salman Tasir'i öldüren yakın koruması Mumtaz Kadri'nin idam edilmesi nedeniyle Pazar akşam saatlerinden itibaren başlayan protestolar hala devam ediyor.

Başkent İslamabad'daki protestocu grup, kamu binalarının bulunduğu Kırmızı Bölge'ye girdi. Ellerinde sopalarla gelen protestocular, araçları ve metrobüs duraklarına zarar verdi. Protestocular ayrıca, yolu kapatarak barikat kurdukları konteynerleri ateşe verdi. Polis yetkilileri ise şu ana kadar 700 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Bölge sabah saatlerinde sakinleşirken, maddi zararın çok büyük olduğu gözlendi. Meclis binası önünde oturarak gösterilerine devam eden protestocular, terörist olduğu gerekçesi ile asılan Kadri'nin devlet tarafından şehit Kabul edileceği ve ülkenin şeriat kanunlarına göre yönetileceği ana kadar protestolarına devam edeceklerini ifade ediyor. Ellerinde sopa taşıyan göstericiler ayrıca, Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif ve Başbakan Navaz Şerif'in de korumaları tarafından öldürülebileceği yönünde tehditler savuruyor.

Polisin biber gazı ile müdahale ettiği protestocu grubun Meclis binasına yürümesi üzerine askeri birliklerden yardım istendi. Olayların devam ettiği bölgede güvenlik güçleri ile protestocular arasında gerginlik son buldu; ancak protestocular meclis binasının önünde oturmaya devam ediyor.

Pencap Eyalet Valisi Salman Tasir'i dine hakaret suçu kanunlarına muhalefet ettiği için öldürdüğünü iddia eden koruması Mumtaz Kadri, Revalpindi şehrinde geçtiğimiz ay idam edilmişti.

Ülkede 5 yıldır infazı ertelenen Kadri, 2011 yılında başkent İslamabad'da korumalığını yaptığı Tasir'i, 28 kurşun sıkarak öldürmüştü. CİHAN
<< Önceki Haber Pakistan'da başkenti kilitleyen "idam protestosu" üçüncü... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER