Pakistan'daki Türkçe şöleninde jüri seçim yapmakta zorlandı


İSLAMABAD (CİHAN)- Pakistan'da Türk okullarının düzenlediği Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın ülke finali bayram havasında geçti. Ülkede 19 yıldır hizmet veren Türk okullarında eğitim gören Pakistanlı öğrenciler, en güzel Türkçe için birbirleriyle yarıştı. Ülke genelinden 278 öğrenci, başkent İslamabad'da Türkçe için buluşurken, dereceye giren öğrenciler Türkçe okuduğu şiirler ve söylediği şarkılarla misafirleri coşturdu.

İki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayan Türkçe Olimpiyatları finalinde, sunuculuğu Pakistanlı öğrenciler yaptı. Pak-Türk Okulları Genel Müdürü Ünal Toşur, 'fedakar Türk öğretmenlerinin gayretlerine Pakistanlıların gereken cevabı verdiğini' söylerken, jüri heyetinin 'bu kadar güzel Türkçe şarkı ve şiir söyleyen öğrenciler arasında seçim yapmakta zorlanacağını' belirtti. Toşur ayrıca, "Biz her kesimi bulunduğu konumda kabul ediyoruz. Bırakın kim ne söylerse söylesin. Kim bozuk plak gibi konuşursa konuşsun. Biz işimize bakalım. Biz eğitim gönüllüleri olarak herkese sinemizi açalım." dedi.

Öte yandan, final programında kişisel beceri dalında yarışan öğrencilerin performansları ise salondakilerin büyük beğenisini kazandı.

Jürinin ise Türkçe şiir okuyan ve şarkı söyleyen öğrencileri seçmekte zorlandığı görüldü. Yarışma sonucunda, Türkçe şarkı dalında Khairpur Erkek lisesinden Manzur Ali, Türk sanat müziğinden 'Bir kızıl Goncaya benzer' şarkısı ile birinciliği elde etti. Türkçe şiir okumada da İslamabad kız lisesinden Atıfa Khosa, 'Gitme İstemem' şiiri ile birinci oldu.

Programda Lahor kız lisesinden gelen öğrencilerin taşıdığı 'Bize Her Yer Lahor' pankartı dikkat çekti. Şarkı dalında birinci olan Mazhar Ali, "Şarkı yarışmasında birinci oldum. Çok mutluyum. Burada arkadaşlarımı ve abilerimi gördüğümden dolayı ayrıca mutluyum." ifadeleri ile duygularını dile getirdi.

Pakistan'ın dört bir yanından gelen öğrenciler sadece şarkı, şiir, dil bilgisi ve özel yetenek dallarında yarışmakla kalmayarak, diğer arkadaşları ile kaynaşma fırsatı da buldu. Programda, 22 yaşında vatanını terk eden ve 8 yılı aşkın süre Pakistan'da görev yapan merhum Adem Köse öğretmen de unutulmadı. CİHAN
<< Önceki Haber Pakistan'daki Türkçe şöleninde jüri seçim yapmakta... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER