Pakistan Senatosu: Oscar ödülü almak Pakistanlı kadınları temsilde kriter değil


Pakistan Senatosu, iki kez Oscar ödülü alarak ülkenin gündemine oturan kadın yönetmen Şermin Ubeyd'in senatoda kadınları temsilen konuşma yaptırılarak onure edilme talebine karşı çıktı. Senato, Oscar ödülü almanın Pakistanlı kadınları temsil için bir kriter olmayacağını açıkladı.

Senatör Nasrin Celil'in, Ubeyd'in senatoda kadınları temsilen konuşması için sunduğu önergeye, senato başkanı Raza Rabbani, "Oscar ödülü almak Pakistanlı kadınları temsil için bir kriter değil. Dışarıda ciddi mücadeleler veren, zor durumda bulunan adı konmamış kadın aktivistlerimiz var. Onlardan birini getirelim." diyerek karşı çıktı. Rabbani, görüşlerini belirttikten sonra hukukçulara önergeyi almalarını ve önergeye başka isimler de koymalarını söyleyerek tartışmayı sonlandırdı.

Senatoya isimlerin verilmesi ve Pakistanlı kadınları senatoda temsilen konuşacak kişinin bugün belirlenmesi bekleniyor.

PAKİSTANLI KADIN YÖNETMEN OSCAR ÖDÜLÜNÜ İKİNCİ KEZ KAZANARAK TARİHE GEÇTİ

Pakistanlı kadın yönetmen Şermin Ubeyd'in, önceki gün düzenlenen 88. Oscar Ödül Töreni'ninde, töre cinayetlerini konu alan 'A Girl in the River' (Nehirdeki Kız) isimli filmiyle en iyi kısa metrajlı belgesel dalında Oscar ödülü kazanması ülkede sevinçle karşılandı.

Pakistan'da çok yaygın olan töre cinayetlerine atıfta bulunan 'Nehirdeki Kız' isimli belgesel, istediği şahısla evlenmesini reddeden, ailesi tarafından kafasından vurularak nehire atılan 19 yaşındaki Saba'yı konu alıyor.

Ödül töreninde elindeki altın heykel ile konuşan Ubeyd, "Bu, bir araya gelen kararlı kadınların başarısıdır." ifadelerini kullanmıştı.

Pakistan tarihinde bir ilk yaşayan ve iki Oscar ödülü alarak ulaşılması zor bir başarıya imza atan Ubeyd'e, Pakistan kamuoyu büyük destek veriyor.

Ubeyd, 2012 yılında kadına şiddeti konu alan 'Saving Face' (Yüzü Korumak) isimli filmiyle en iyi kısa metrajlı belgesel dalında Oscar ödülü kazanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Pakistan Senatosu: Oscar ödülü almak Pakistanlı kadınları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER