Palandöken kongre turizmi hedefliyor


Erzurum Palandöken'de otel işletmecileri sezon için kongre turizmi üzerine yoğunlaştı. Palandöken dağındaki otel işletmecileri, Erzurum'un serin yayla havası ve tarihi varlıklarıyla kongre turizmi için ideal bir şehir olduğunu belirtti.

Palandöken dağındaki otel işletmecileri gözlerini kongre turizmine çevirdi. Erzurum'un ulusal ve uluslararası kongre turizmine ev sahipliği yapacak potansiyele sahip olduğu dile getirildi.

Polat Renaissance Erzurum Hotel Müdürü Bora Kamber ve Sway Otel Müdürü Ömer Akça, durgun bir kayak sezonu geçirdiklerini ifade etti. Kamber, Erzurum'un sahip olduğu iklim koşulları nedeniyle ulusal ve uluslararası kongrelere ev sahipliği yapacak tarihi ve kültürel alt yapıya sahip olduğunu vurguladı. Türkiye'de kongre turizminin genelde İstanbul ve Antalya'da düzenlendiğinin Erzurum gibi Anadolu'da yeni destinasyonların bulunduğunu anlatan Kamber, "Ulusal ve uluslararası kongrelere ev sahipliği yapabilecek alt yapıya sahibiz. Serin yayla havası, tarihi ve kültürel zenginliğiyle Erzurum ulusal ve uluslararası toplantılara hazır. Turizm firmaları ile kongre turizmi için görüşmeler başlattık. Erzurum uluslararası kongre merkezi ve adresi olmalı." dedi.

Sway Otel Müdürü Ömer Akça ise kongre turizminin önemli dinamiklerden birisi olduğunu ifade etti. Akça, kongre turizminin belirli bir sezona bağlı olmadan yıl boyunca devam ettiğini ve otellerin doluluk oranını yükselterek yüksek gelir getirdiğini anlattı. Kongre turizmi kapsamında gelen müşterilerin statü ve konumları itibariyle özel olduklarına işaret eden Akça, "Uluslararası panel, konferans, seminer gibi toplantılar için yaz mevsiminde Erzurum Anadolu'nun en ideal şehirlerinden birisi. Kültürel, bilimsel amaçlar ile şehre gelen turistlerin ülkelerine döndüklerinde ülkemizin ve şehrimizin tanıtımını VIP olarak gerçekleştirecekleri göz ardı edilmemeli." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Palandöken kongre turizmi hedefliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER