Pamukkale'de yaşlılar için oteli açıldı


Denizli'nin Pamukkale ilçesi Karahayıt Mahallesi'nde 20 yıldır faaliyette bulunan Lycus River Termal Hotel, konseptini yaşlılar oteline çevirdi.

Basın toplantısı düzenleyen Lycus River Termal Hotel Genel Müdürü Erkan Ceylan, otellerinin Türkiye'de bir ilk olarak 'Pamukkale Termal Huzur Köşkü' adıyla hizmet vereceğini ifade etti. Turizmin içerisinde bulunduğu olumsuz durumundan yeni bir konsept üretmeyi düşündüklerini ifade eden Ceylan, "Bu konseptin ortaya çıkışı, yaşlı nüfusun çoğalması, evlerinde tek başına yaşayan insanların fazlalığı, kendi ihtiyaçlarını evde tek başına yapamamaları, sosyal yaşamın dışında kalmaları günümüzün gerçeğidir. Bu durum anne-babalara ve onlara bakmakla yükümlü hisseden çocuklara sıkıntı doğurmaktadır. Bizlerde bu sıkıntıları ortadan kaldırabileceğimiz , 'Pamukkale Termal Huzur Köşkü'nü' hizmete sunuyoruz." dedi.

Açacakları tesiste ileri yaştaki kişilerin uzun süreli olarak, bir ev rahatlığında ve güven içinde kalabileceğini belirten Ceylan, "Kendisinin yerine getiremediği günlük ihtiyaçlarını karşılayabildiğimiz, örnek olarak tüm yeme-içme, yeri geldiğinde temizlik, yeri geldiğinde çamaşır ve ütü gibi ihtiyaçlarına cevap verebildiğimiz bir yaşam alanı oluşturduk. Tesis yakınlarının, misafirlerimizi 24 saat canlı olarak izleyebileceği, kamera sistemi ile donattık." diye konuştu.

Pamukkale Termal Huzur Köşkü'nün odalarında bir otelde olan tv-buzdolabı, saç kurutma, klima, acil çağrı butonu bulunacağını vurgulayan Ceylan, "Tesiste kalacak kişilerin, ileri yaşta olduğu düşünülerek 24 saat boyunca hemşire bulundurulacak, acil durumlarda da doktor hizmeti sunulacaktır. Otelimiz Karahayıtta bulunmasından dolayı termal ve şifalı suları mevcuttur. Tesiste kalacak kişilerin, doktorların uygun gördüğü periyodda ve sağlık personeli kontrolünde termal ve şifalı sulardan yararlanmaları sağlanacaktır. Bu onların daha sağlıklı ve aktif olmalarını destekleyecektir." şeklinde konuştu.

Ceylan, konuşmasının ardından yaşlılar için hazırlanan oteli basın mensuplarına gezdirdi. Otelin kişi başı aylık ücretinin bin 600 lira olacağı bildirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Pamukkale'de yaşlılar için oteli açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER