Pamukkale Turizm Derneği: Zam değil, indirim istiyoruz


Pamukkale Turizm Derneği Başkanı Oysal Aslan, bölgelerinde otel ve diğer turizm işletmeleri fiyatlarını düşürmesine rağmen Pamukkale Hierapolis ören yeri giriş ücretinin, yüzde 40 arttırılarak 25'ten 35 liraya çıkarılmasına tepki gösterdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM)'nün yaptığı bu zammın, Pamukkale'ye gelecek ziyaretçi sayısını ciddi oranda azaltacağı kanaatinde olduklarını ifade eden Aslan, "Bölgemizdeki turizm işletmeleri, bölgemize turist gelişini arttırmak için birçok fuarlara giderken, özellikle Ekonomi Bakanlığı teşvikler verirken ne tezattır ki Kültür ve Turizm Bakanlığımız, ören yeri giriş fiyatlarını neye göre arttırmıştır, bir anlam verilememiştir." dedi.

Dernek yönetim kurulu olarak, Pamukkale Hierapolis ören yeri giriş ücretlerinde artış değil, hattâ indirime gidilmesini talep ettiklerini belirten Aslan, "Bakanlığımız sayfasında da görüldüğü üzere DÖSİMM, örneğin Mevlana Müzesi'ni ücretsiz yapabildiğine göre Pamukkale Hierapolis ören yeri giriş fiyatlarında indirim yapabilir inancındayız." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Pamukkale Turizm Derneği: Zam değil, indirim istiyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER