Pamukkale Üniversitesi Rektörü, yerli tohum üretim tarlasına dozerle daldı!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mart 24 2020
Rektör Hüseyin Bağ, Pamukkale Üniversitesi’ne (PAÜ) bağlı Tarım Bakanlığı ve AB destekli ‘Yerli Tohum ve Bitki Üretim Merkezi’nin tarlasına öğrencilere yapılacak sosyal tesis için iş makinesiyle girdi.
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (BİYOM) ‘Yerli Tohum ve Bitki Üretim Merkezi’nde Tarım Bakanlığı ve AB destekli üretim yapılıyordu.Üniversite yönetimi alanın bir kısmına öğrenciler için sosyal faaliyet alanı yapma kararı aldı. Karara tepki gösteren bazı öğretim üyeleri, bir süredir söz konusu alanda nöbet tutuyordu.
Sözcü’de yer alan haber göre; Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, yerli tohum üretim tarlasına dozerle daldı. BİYOM’da görevli Prof. Dr. Ali Ramazan Alan ve Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak, üniversitenin kararına tepki göstererek, Rektör Bağ’ın müdahalesini engellemeye çalıştı.
İş makinası ve üniversite güvenliği ile alana gelen Rektör Bağ, akademisyenlerin tepkisine rağmen alanda kazı çalışmasına devam etti.
İki isim daha sonra şu açıklamayı yaptı:
Türkiye’nin gıda geleceği bu projeye bağlı. Yerli tohum ve bitkiler üretiyoruz. Burada uygulanan projelerin altında PAÜ Rektörü’nün de imzası var. Lasmanını Tarım Bakanlığı yaptı. Devlet destekli proje nedeniyle ürettiğimiz bitki tarlalarımızın üzerinden, dozerlerle kanal açılıyor. Tüm karşı çıkışlarımıza rağmen engel olamıyoruz. Tüm kamuoyunu ve bilim insanları, siyasileri ile bakanlık yetkililerini, bu katliamın durdurulması için göreve çağırıyoruz. Öte yandan, 10 dekar bilim tarlalarının 1 dekarlık kısmının sosyal tesis için kullanılacağı öğrenildi.
REKTÖR BAŞ EŞİNİ ÜNİVERSİTEYE ATAMIŞTI
15 Temmuz’dan sonra vekaleten göreve getirilen ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla asaleten Pamukkale Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ı kamuoyu eşi Derya Bağ’ı, Pamukkale Üniversitesi İslami İlimler Enstitüsü’ne Enstitü Sekreteri olarak atamasıyla tanıdı.
<Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...2.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'3.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti4.Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'un da adı karıştı! Savcılıktan açıklama geldi5.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan...

Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlı...

Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general h...

Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'u...

Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını v...


