Panasonic'ten görünmez televizyon


Panasonic, istenildiğinde görünmez olabilen bir ekrana imza atarak alanında büyük bir yeniliğe imza attı. Japon devinin, CES 2016'da tanıttığı saydam ekran konseptli televizyonu, fuarın en sıradışı ürünlerinden biri oldu.

Japon devi Panasonic'in bu yeni ekran teknolojisi "transparan mod" ve "ekran modu" arasında geçiş yaparak, kullanıcıların gerektiğinde ekranın arkasında olanları da görmelerini sağlıyor. Bir tür tırabzan üzerinde konumlandırılan ekran bu sayede oldukça işlevsel bir dekorasyon olanağı da sunuyor.

Ekranı kontrol etme olanakları da, en az ekranın kendisi kadar etkileyici. Kullanıcılar bir uzaktan kumandanın dışında, ekranı el hareketleri ya da ses komutları aracılığıyla da kontrol edebiliyor. Panasonic'in geliştirdiği bu saydam ekranlar şu aşamada biraz karanlık bir görüntü sunduklarından, tatmin edici bir sonuç adına rafların altına ayrıca bir ışıklandırma konulması gerekiyor. Halen prototip aşamasında olan bu ekranlar, CES 2016'nın bilim kurguya en çok yaklaştığı yeniliklerden biri olarak dikkat çekiyor. CİHAN
<< Önceki Haber Panasonic'ten görünmez televizyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER