Pancar nakliye ihalesindeki usulsüzlük iddiaları Meclis'e taşındı


CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, 11 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleşen Ilgın Şeker Fabrikası 2015/2016 Kampanya Dönemi Karayolu Pancar Nakliye Hizmet Alımı ihalesi sonrası, usulsüzlük yaşandığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Bozkurt, önergesinde nakliye hizmet alımı ihalesini merkezi Ankara'da bulunan Akyüz Uluslararası Nakliyat Ticaret ve San. A.Ş.'nin kazandığını ve aracı firma olan Kaşyayla Hafriyat İnşaat Nakliyat Dış Ticaret LTD. ŞTİ. ile Ilgın Başaran Karayolu Yük Taşımacılığı Kooperatifi arasında sözleşme imzalandığını ve buna göre, Subatan, Doğrugöz, Yeşilköy, Atlantı, Kolukısa ve Doğanhisar'dan Ilgın Şeker Fabrikası'na kantarlar ile nakliye işinin, Başaran Karayolu Yük Taşımacılığı Kooperatifi'ne verildiğini belirtti.

'İŞİ ALAN KOOPERRATİF YETKİLİLERİ TEHDİT Mİ EDİLDİ?'

Bu sürecin ardından 8 Aralık 2015 tarihinde, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş Genel Müdürlüğü'nde, genel müdürlük yöneticilerinin de katılımıyla bir toplantı yapıldığını ve toplantı sonrası, kantar nakliye işinin Başaran Karayolu Yük Taşımacılığı Kooperatifi'nden alınarak ilçedeki bir başka kooperatife verildiğini ifade eden CHP'li Bozkurt, bu süreçte, Başaran Karayolu Yük Taşımacılığı Kooperatifi yetkililerinin Ilgın Şeker Fabrikası'na sokulmadığı, nakliye işinden vazgeçmeleri için sözlü ve fiziki baskı uygulandığı, kantarlarının işgal edildiği ve kooperatif yöneticilerinin tehdit edildiği iddialarının kendisine iletildiğini ifade etti.

Bahsi geçen sözlü ve fiziki baskı ve tehditlerin araştırılmasının düşünülüp düşünülmediğini soran Bozkurt, "Kooperatif yetkilileri ile görüşülerek, yasalar ile suç olarak tabir edilen uygulamaları kim ya da kimlerin gerçekleştirdiğin tespiti düşünülmekte midir?" diye sordu.

Bozkurt önergesinde ayrıca şu soruları yöneltti:

"Aracı firma Kaşyayla Hafriyat İnşaat Nakliyat Dış Ticaret LTD. ŞTİ. ile Ilgın Başaran Karayolu Yük Taşımacılığı Kooperatifi arasında iş sözleşmesi yapılmasına rağmen, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş Genel Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda, nakliye işinin Başaran Karayolu Yük Taşımacılığı Kooperatifi'nden alınmasının yasal gerekçesi nedir? Yaşanan süreçte, Ilgın Şeker Fabrikası müdürüne ve ihaleyi kazanan Akyüz Uluslararası Nakliyat Ticaret ve San. A.Ş. yöneticilerine baskı yapılarak, Başaran Karayolu Yük Taşımacılığı Kooperatifi ile yapılan sözleşmenin iptali istendiği doğru mudur? Konuya kimler hangi gerekçeler ile müdahil olmuştur?"

"İmzalanan sözleşme gereği, 6 Aralık 2015 tarihinde işe başlamak üzere hazırlıklarını yapan Başaran Karayolu Yük Taşımacılığı Kooperatifi üyelerinin uğradıkları maddi ve manevi tazmini zararlarının tazmini düşünülmekte midir?" CİHAN
<< Önceki Haber Pancar nakliye ihalesindeki usulsüzlük iddiaları Meclis'e... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER