"Paralel yaftası onur nişanıdır"

Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne katıldığı televizyon programında, paralel yaftası yemenin onur nişanı olduğunu belirterek, "Paralel yaftasını bu dönemde yemediyseniz çoluk çocuğunuza 'ben onurlu bir adamdım' lafını ispatlayamazsınız" dedi.

Mümtaz'er Türköne: Paralel yaftası onur nişanıdır

Zaman Gazetesi kayyıma devredildikten sonra Yarına Bakış Gazetesi'nde köşe yazılarını yazan Türköne, KRT Televizyonu'nda gazeteci Çağlar Cilara'nın sorularını yanıtladı.

Cemaat mensubu olmadığını söyleyen Türköne, kendisini MHP'li ve ülkücü olarak tanımladı. Türköne, iki yıl tutuklu kalıp işkence gördüğünü ve ülkücülüğünün tescilli olduğunu belirtti.

TÜRKÖNE: "BEN CEMAATÇİ DEĞİLİM"

"Ben MHP Ülkücü Kuruluşlar davasından 12 Eylül darbesinden sonra yargılandım, 2 sene tutuklu kalmış bir adamım, yani tescilli MHP'li ve ülkücüyüm. Zaman Gazetesi'nde 2006'dan beri köşe yazarlığı yaptım, şimdi Yarına Bakış Gazetesi'nde yapıyorum, cemaat mensubu değilim."

"PARALEL YAFTASI ONUR NİŞANIDIR"

Türköne, kendisine 'cemaatçi' dendiğinin hatırlatılması üzerine, "Bu Bülent Arınç'da da deniyor, Abdullah Gül'e de, herkese deniyor. Bu paralel yaftasını bu dönemde yemediyseniz çoluk çocuğunuza ben onurlu bir adamdım lafını ispatlayamazsınız, bu artık bir onur nişanı haline geldi. Eğer yemiyorsanız sizde bir arıza var. Ben cemaat mensubu değilim, hiçbir organik bağım yok" ifadelerini kullandı.

"CEMAAT KADROSU TÜRKİYE'NİN KANAAT ÖNDERLERİDİR"

"Cemaat Türkiye'nin en eğitimli, özellikle eğitim alanında sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya yayılmış elit bir kadro, Türkiye'nin kanaat önderleri bunlar. Hala okulları, üniversiteleri faaliyette. Benim yazdığım gazete aynı merkez tarafından çıkarılıyor. Eğitim şart diyoruz ya, bu eğitim şart düsturunu Türkiye'de en iyi yerine getiren grup bunlar."

"CEMAATÇİ DEĞİLİM DÜŞÜNDÜKLERİMİ SÖYLEYEN BİR ADAMIM"

"Allah'a şükür böyle bir hengamede çıkar hesabı gözetmeden, güce yakın olma hesabı gözetmeden kendi ahlaki değerlerim üzerinden bir duruş sergilediğim için Allah'a şükrediyorum, ben cemaat mensubu değilim, ben kendi başına bir adamım, kendi başına düşünen, kendi düşündüğü şeyleri söyleyen adamım."

<< Önceki Haber "Paralel yaftası onur nişanıdır" Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER