Paraşütsüz 7 bin 620 metreden atladı

Dünyada bir ilke imza atan ABD’li hava dalışçısı Luke Aikins, tam 7 bin 620 metre yükseklikten paraşüt kullanmadan atlayarak güvenli bir şekilde aşağı serilen ağın içine iniş yaptı.

Paraşütsüz 7 bin 620 metreden atladı

Daha önce 18 binden fazla, uçaktan atlama yapan 42 yaşındaki Aikins, 2 dakikalık serbest düşüşünün ardından paraşütünü açmak yerine, yerden 60 metre yükseklikte duran 30 metreye 30 metrelik bir ağın içine düştü. Aikins, Güney California’da gerçekleştirdiği tarihi an sırasında, irtifa sebebiyle oksijen maskesi kullandı.

Videoda kendisine üç kişinin de eşlik ettiği görülen Aikins, bir süre sonra bu paraşütçülerden birine oksijen maskesini teslim etti. Yolun sonuna doğru söz konusu üç kişi paraşütlerini açarken, Aikins dünya rekoruna imza atmak için tek başına kaldı.

Aikins’in ağdan indikten sonra yaptığı ilk iş ise karısına sarılmak oldu. 42 yaşındaki Aikins, televizyondan canlı yayımlanan ve iki dakika süren dalışında 193 kilometre/saat hıza ulaştı. Aikins’i ağdan çıkarken karısı ve oğlu sevinç çığlıklarıyla karşıladı.

Luke Aikins atlayıştan önce heyecanlı olduğunu ancak başardığını belirterek “Başardım işte. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum” diye konuştu.


<< Önceki Haber Paraşütsüz 7 bin 620 metreden atladı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER