Paris saldırıları süphelisi Salah Abdeslam Belçika'da yakalandı


Paris saldırılarının bir numaralı şüphelisi Salah Abdeslam'ın, Belçika'nın başkenti Brüksel'de polisle girdiği çatışma sonrası yakalandığı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Belçika'nın başkenti Brüksel'in Forest mahallesinde bir eve yapılan terör operasyonunda bir zanlı öldürülürken evde bulunan iki kişiden birinin Abdeslam olduğu öne sürüldü. Operasyonda sonrası yapılan incelemelerde apartmanda Abdeslam'ın parmak izlerinin bulunduğu ifade edildi. Bu kapsamda bugün polisin farklı baskınlar gerçekleştirdiği öğrenilirken Brüksel'deki Molenbeek semtinde operasyonların da yoğunlaştığı ifade edildi. Belçika Federal Savcılığı tarafından yapılan açıklamada ise şehrin diğer kısmında AB liderlerinin Avrupa'ya göç krizini görüşmek üzere bir araya geldiği zaman yapılan operasyonda, 26 yaşındaki Fransız şüpheli Salah Abdeslam'ın yaralı olarak yakalandığı bildirildi.

Öte yandan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Belçika Başbakanı Charles Michel'in operasyonu görüşmek üzere AB liderleri zirvesini terk ettiği ifade edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Paris saldırıları süphelisi Salah Abdeslam Belçika'da... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER