Paris savcısı saldırıyla ilgili son rakamları açıkladı

Paris savcısı François Mollins dün akşam Fransa’nın Nice kentinde gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. Savcı, saldırıda 10’u genç ve çocuk 84 kişinin hayatını kaybettiğini, 202 kişinin yaralandığını ve bunlardan 52’sinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Fransa'da saldırı..! 84 ölü!

Savcı Mollins konuşmasında şunları kaydetti: “Saldırıda 10'u çocuk ve genç, 84 kişi öldü, 52'sinin durumu ağır 202 yaralı var. Nice savcılığı ile yakın iş birliği içerisinde çalışıyoruz. İlk aşamada Paris savcılığı ile iş birliği içinde saldırı sonrasında Nice gitti." 

'BİR KİMLİK VE EHLİYET ELE GEÇİRİLDİ'
"14 Temmuz akşamında bir kişi tek başına kamyonla birlikte bu saldırıyı gerçekleştirdi. İki kilometre boyunca hızla ilerledi ve önüne çıkan insanların ölümüne yol açtı. O sırada o noktada havai fişek gösterisi yapılıyordu. Polis anında krize yanıt vermeye çalıştı en sonunda polis ateş açarak saldırganı etkisiz hale getirmeyi başardı. Kamyon içerisinde otomatik bir silah ve şarjör bulundu bir de cephane ve ikinci bir otomatik tabanca daha vardı, Kalaşnikof ve M16 silahları, ek olarak bir cep telefonu ve bazı belgeler ele geçirildi, incelemesi hala devam ediyor. Bir kimlik ve ehliyet ele geçirildi. "

'TERÖR GRUPLARIYLA BAĞLANTISI İNCELENİYOR'
"1985 Tunus doğumlu Nice’de yaşayan bir kişiye ait ismi Muhammed Buhlel. Evli ve eşi gözaltına alındı, sabahki operasyonda. 2010-2016 yılları arasında saldırı ve hırsızlık suçları sebebiyle polisin bildiği bir isimdi. 2016 Ocak’ında silah kullandığı tespit edildi. Buna karşın istihbarat birileri tarafından bilinmeyen radikalleşme açısından istihbarat birimlerinin takibinde olmayan bir isim.. Güvenlik kamera kayıtlarına bakıldığında 13 Temmuz tarihinde kamyonun park halinde burada bulunduğu tespit edildi. Tek başına buraya gelmişti bisikletle kamyonu aldı ve saldırıyı gerçekleştirdi. Bu sabah itibariyle iki adrese operasyon düzenlendi, cep telefonlarına ve bazı belgelere el konuldu. Henüz saldırganın bir terör grubuyla bağlantısına rastlanamadı. Saldırganın terör gruplarıyla bağlantısı inceleniyor.”

<< Önceki Haber Paris savcısı saldırıyla ilgili son rakamları açıkladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER