Paris'te bu gece içki şişesiyle dolaşmak yasak


Fransa'nın başkenti Paris, 2015 yılının Ocak ve Kasım aylarında yaşanan terör olayları sonrası 2016'ya sessiz giriyor.

Paris'te yılbaşı gecesi restoran, cafe ve bar gibi yerlerin ise geçen yıllarda olduğu gibi açık olacağı kaydedildi. Yeni yıl gösterilerinde etrafı rahatsız eden ve taşkınlık yapan kişilere cezai işlem uygulanacak. Bu akşam saat 20'den yarın sabah 5'e kadar sokaklarda alkol şişeleriyle dolaşmayı da yasaklanırken bu şekilde dolaşan ve insanları rahatsız eden kişilere 135 Euro ceza kesilecek.

Terör saldırıları nedeniyle ilan edilen olağanüstü halin devam ettiği ülkede, büyük kutlamalar yapılmayacak. Ancak yeni yıl kutlamalarının vazgeçilmez adreslerinden Şanzelize Caddesi (Champs-Élysées) yine yeni yıla girmek isteyen binlerce kişinin buluşma noktası olmaya devam edecek. Paris Belediyesi'nden yapılan açıklamada "Turistler ve Paris halkı dünyanın en güzel caddesi olarak nitelendirilen yerde bu yılbaşı gecesi de toplanabilir." ifadelerine yer verildi. Ancak kutlamaların itidalli ve anma çerçevesinde olacağına dikkat çekildi. Her yıl düzenlenen büyük şovlar ve havai fişek gösterilerinin de bu yıl yapılmayacağı hatırlatıldı.

Şanzelize Caddesi'nde her yıl gerçekleştirilen ışık gösterisinin bu yılki konusu ise 'birlikte yaşam' ve 'Paris'te mutlu hayat' olacak. Ancak ışık gösterisi her yıl olduğu gibi 20 dakika değil 10 dakika sürecek. Buradaki amacın da uzun süre bu kadar fazla kişinin bir arada tutulmaması olduğu açıklandı. Yine her yıl binlerce kişinin havai fişek gösterileri altında yeni yıla girdiği Paris'in turistik mekanlarından Eyfel Kulesi'nde ise bu yıl gösteri düzenlenmeyecek.

Paris Emniyet Genel Müdürü Michel Cadot Fransa genelindeki olağanüstü halin sürdüğünü hatırlattı. Henüz terör saldırısı tehdidinin devam ettiğine vurgu yaptı. Paris Belediyesi'ne de riskin çok yüksek olduğu noktasında uyarıda bulunduğunu söyledi. Başkent Paris'te yılbaşı gecesi 11 bin asker ve polisin görev yapacağı açıklandı. CİHAN
<< Önceki Haber Paris'te bu gece içki şişesiyle dolaşmak yasak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER