Paris'te karakola girmeye çalışan bıçaklı şahıs vurularak öldürüldü


Fransa'nın başkenti Paris'te bir kişi karakola girmeye çalışırken vurularak öldürüldü. Şüpheli şahsın Paris'in 18'inci bölgesindeki karakol girişinde bekleyen iki polise bıçakla saldırmaya çalıştığı bu esnada polislerin kendisini vurarak etkisiz hale getirdiği belirtildi. Karakoldaki polisler de şüpheli şahsın tekbir getirip bıçakla kendilerine saldırdığını iddia etti. Olayda 1 polisin yaralandığı aktarıldı.

2015'in 7 Ocak'ında mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının yıl dönümünde meydana gelen olayda öldürülen şahsın üzerine daha önce iddia edildiği gibi patlayıcı maddenin ise bulunmadığı açıklandı. Soruşturma kaynakları öldürülen şahsın ceketinin altına dışarı kablo sarken poşet bantladığı ancak poşetin içinde patlayıcı madde bulunmadığını aktardı.

BAKANLIK SÖZCÜSÜ: TERÖR SALDIRISI DEMEK İÇİN HENÜZ ERKEN

Fransa İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da saldırganın üzerindeki düzeneğin patlayıcı madde içermediği doğrulandı. France İnfo Radyosu'na konuşan Bakanlık Sözcüsü Pierre Henry Brandet, bir saldırı olduğunu ancak ihtiyatlı olunması gerektiğini söyledi. Bakanlık Sözcüsü, "Olayın terör saldırısı olduğunu söylemek için henüz çok erken." ifadelerini kullandı.

Bu arada olayla ilgili Paris Savcılığı soruşturma başlattı. Dosyanın henüz Terörle Mücadele Savcılığı tarafından devralınmadığı belirtilirken olayın gidişatına göre soruşturmanın Terörle Mücadele Savcılığı'na devredilebileceği belirtildi.

Öte yandan saldırı sonrası Paris genelinde okullarda güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı.

Paris'te 7 ve 9 Ocak'ta meydana gelen terör saldırılarında 17 kişi hayatını kaybetmişti. 2015'in Kasım ayında düzenlenen eş zamanlı terör saldırılarında ise 130 kişi hayatını kaybetmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Paris'te karakola girmeye çalışan bıçaklı şahıs... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER