Paris'teki saldırıları 9 teröristin gerçekleştirdiği açıklandı


Fransa'nın başkenti Paris'i kana bulayan terör saldırısını gerçekleştiren terörist sayısının 8 değil, 9 kişi olduğu açıklandı.

Soruşturma kaynakları, saldırıda 7 teröristin ölü ele geçirildiğini, Abdeslam Salah ile birlikte ikinci bir teröristin daha saldırı sonrası kaçtığını belirledi. Soruşturmada, Paris 10. ve 11. bölgelerinde kafe ve restoranları hedef alan saldırıda kullanılan siyah renkli araçta daha önce tespit edilen 2 teröristin dışında üçüncü bir kişinin daha bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Polisin elinde saldırıda 9. bir teröristin olduğuna dair video kaydının da bulunduğu dile getirildi.

9. teröristin, Voltaire Bulvarı'nda bir restorana yönelik saldırıdaki canlı bomba İbrahim Abdeslam'ın kardeşi olduğu öne sürüldü. 19 kişinin hayatını kaybettiği cafe ve restorana yönelik terör saldırısında 9. teröristin de kardeşinin yanında yer aldığı kaydedildi. Saldırganın terör saldırılarındaki rolünün ise araştırıldığı aktarıldı. Saldırıda kullanılan siyah renkli araç, Pazar gecesi Paris'in doğusundaki Montreuil'de terkedilmiş olarak bulunmuştu. Polisin yaptığı incelemede araçta 3 kalaşnikof ele geçirilmişti.

Daha önce saldırı sonrası kaçtığı tespit edilen Abdeslam Salah'ın yakalanması için kırmızı bülten çıkarılmıştı. Belçika polisinin Salah'ı yakalamak için Brüksel'de yaptığı operasyon ise sonuçsuz kalmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber Paris'teki saldırıları 9 teröristin gerçekleştirdiği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER