Paris zirvesinden 'Suriye'de ateşkes' çağrısı çıktı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Aralık 14 2015
Fransa'nın başkenti Paris, Suriye toplantısına ev sahipliği yaptı.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un ev sahipliğinde Dışişleri Bakanları düzeyindeki toplantıya Türkiye'yi temsilen Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu katıldı. Toplantıda Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Almanya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Katar ve İngiltere Dışişleri Bakanları da hazır bulundu.Paris Suriye toplantısına katılan ülkeler, iç savaşın hakim olduğu Suriye'de ateşkesin sağlanması gerektiğini vurgulayarak, siyasi görüşmelerin başlaması çağrısı yaptı. Katılımcılar Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad’da Suriyeli muhaliflerin gerçekleştirdiği görüşmede alınan kararlara da destek verdi.
Fransa, Beşşar Esad'ın gidişiyle sonuçlanacak bir siyasi geçişin ancak Suriye'nin yeniden inşasını sağlayabileceğini savunuyor. Fransa; özgür demokratik ve tüm yurttaşların insan haklarına saygılı bir yönetim ile Suriye'deki çatışmaları sonlandırabileceğine dikkat çekiyor.
DHA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bir kaçırarak kaybetme girişimi daha: Ankara’nın isteğiyle Mozambik'te gözaltında yeri bilinmiyor2.Almanya'da yılbaşı kabusa döndü: Çok sayıda ölü ve yaralı var, yüzlerce kişi gözaltında3.Türkiye, Çin'e vizeyi kaldırdı!4.Yurtdışı çıkış harcında yeni düzenleme5.Sadettin Saran karar verdi Fenerbahçe seçime gidiyor
6.Türkiye yeni yıla yağmurla başladı! Benzin, motorin, sigara ve alkole özel zam!7.İşte yeni MTV rakamları!8.İsviçre şokta! Yılbaşı eğlencesinde çıkan yangında 40 kişi öldü9.'Kıyamet kopacak' diyerek paraları götürmüştü: Sahte peygamber tutuklandı10.Dehşete düşüren iddia: İstanbul'da iki aylık bebek aç bırakılarak öldürüldü

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







