Paris'te et yemeyen Erdoğan'dan, 5 bin 700 ton et alan Erdoğan'a

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Fransa gezisi sırasından Türkiye bu ülkeden milyarlarca dolarlık ithalat anlaşması gerçekleştirdi.

SHABER3.COM

 25 Airbus ve füze sistemleri anlaşmasından çok et anlaşması konuşuldu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye’ye 5 bin 700 ton parça et satışı gerçekleştirdiklerini, bunun ülkesindeki sığır yetiştiricileri için güzel bir fırsat olduğunu söyledi.

Sırbistan’dan da et alındığının duyulması üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Vatandaşa besmelesiz et yediriyorsunuz” diye AKP iktidarına sert çıkmıştı. Bunun üzerine başlayan ‘BESMELESİZ ET’ tartışması halkın ve siyasetin gündeminde. CHP, Fransa’dan alınacak 5 bin 700 ton parça etin ‘besmslesiz’ olduğunu savunurken, AKP ve yandaş medya eleştirileri püskürtmeye çalışıyor. Bu tartışma geçmişte Erdoğan’ın Paris’e yaptığı bir geziyi akla getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde UNICEF toplantısı için Paris’e giden Erdoğan, etleri yememesiyle gazetelere haber olmuştu. Fransa İslam Birliği Genel Sekreteri ile aynı masada oyuran Erdoğan, etlerin helal olup olmadığından emin olamayınca peynirle karnını doyurmuştu.


<< Önceki Haber Paris'te et yemeyen Erdoğan'dan, 5 bin 700 ton et alan... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER