Parkta çay içmeyi bile suç saydılar....

Mersin'de eylem gerçekleştiren Haziran Meclisi'nin parkta çay içme eylemi de suç sayıldı.

SHABER3.COM




Mersin Haziran Meclisi’nin “Havuz medyasını kapat. Çay demledik bekliyoruz” sloganıyla düzenlediği park buluşmasına katılan 9 kişiye “emre itaatsizlikten” para cezası kesildi. Gerekçe olarak valiliğe dilekçe vermemeleri gösterildi.

Mersin Haziran Meclisi , “Havuz medyasını kapat. Parkta buluşalım. Çay demledik bekliyoruz” sloganıyla 25 ve 29 Mayıs’ta Kültür Park içerisindeki Özgecan Meydanı’nda etkinlik düzenlendi. Mersin Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler 9 kişiye Mersin Valiliği’ne dilekçe vermedikleri gerekçesiyle Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesine göre “emre itaatsizlik”ten para cezası kesti.

29 Mayıs’taki etkinlikte CHP Mersin milletvekili adayları Alpay Antmen ve Kenan Hazar, HDP Mersin milletvekili adayı Eylem Sonuvar, Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen birer konuşma yaptı. Etkinliğe katılan yaklaşık 40 kişi çay içip, gitar eşliğinde şarkılar söyledi.


 
Polis tutanağında etkinlik sırasında Mersin Haziran Meclisi üyesi Oktay Canbolat ve ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Gürkan Dağdeviren’in yasal sonuçlar konusunda ikaz edildiği, Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen’in siyasi içerikli konuşma yaptığı belirtildi. Tutanakta, eylem sırasında herhangi bir konuşma yapmayan, sadece çimenlerde oturup şarkı söyleyen Zeki Avcu, Yağmur Arıcan, Hazal Manguldar, Ali Sesal, Duygu Kıskanç Dağdeviren, Ethem Dinçer’e de para cezası uygulandığı belirtildi ancak bu kişilerle ilgili gerekçe sunulmadı.

İktidarın korkusu

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, etkinliğin yapıldığı akşam parkta hiçbir güvenlik görevlisi görmediğini, konuşma yapmasının suç olabileceği konusunda hiçbir güvenlik görevlisinin uyarıda bulunmadığını ifade etti. Antmen, “Ben bu cezanın iktidarın korkusundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Parklarda, bahçelerde sohbet etmenin, müzik dinlemenin, konuşmanın yasak olduğu bir Türkiye yaratılmaya çalışılıyor. Eğer 24 Haziran’da ve ardından 8 Temmuz’da bu iktidar varlığını sürdürecek olursa bırakın parklarda sohbet etmeyi, müzik dinlemeyi sokakta yürümenin bile zorlaşacağı, yasaklanacağı günler var önümüzde” dedi.

Dilekçe yazılmaz

ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Gürkan Dağdeviren, polisin 25 Mayıs’ta yapılan etkinlik sırasında, “Valiliğe dilekçe vermeniz gerekir” dediğini belirterek, “Polise parkta oturup çay içmek için dilekçe vermeyi anayasaya, kendi onuruma yediremeyeceğimi söyledim. Biz geçmişte birçok etkinlik için valiliğe dilekçe ile başvurduk. Yine başvururuz. Ama böyle bir etkinlik için de dilekçe yazılmaz” dedi.

Sadece türkülere eşlik ettiği halde hakkında para cezası verilen Ethem Dinçer de, “Seçim sürecinde, adayların konuşma yaptığı bir etkinliğe ceza kesmek meşru değildir. CHP ve HDP milletvekili adaylarının da katıldığı, çay kahve içilen, türkü söylenen, tek bir sloganın atılmadığı bir etkinliğe bile tahammül edememek antidemokratik bir uygulamadır. Seçim çalışmalarını engellemek yasadışıdır ve yasalara uyması gerekenler öncelikle güvenlik kuvvetleridir. Bu cezaya itiraz edeceğiz ve umarım mahkemeler hukuka uygun bir karar verecektir” diye konuştu.
<< Önceki Haber Parkta çay içmeyi bile suç saydılar.... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER