Parlamento baskınında, tek başına 6 saldırganı öldüren askere bir ev


Afganistan Parlamento binasına dün düzenlenen bombalı saldırıda, tek başına 6 saldırganı öldüren İsa Han adlı asker, 'kahramanlık gösterdiği' gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai tarafından bir evle ödüllendirildi. Bazı devlet yetkilileri ise Han'a bir veya iki aylık maaşlarını verdi.

Cumhurbaşkanı Ahmedzai, parlamento binasına düzenlenen bombalı saldırıda 'kahramanlık gösterdiği' gerekçesiyle asker Han'ı makamına kabul etti. Bir evin anahtarını kendisine takdim eden Ahmedzai ayrıca, Savunma Bakanlığı'na Han'ın rütbesinin yükseltilmesi emrini verdi.

Öte yandan, Afganistan milletvekilleri de 'Han'ın yaptığının takdire şayan olduğunu' belirtti. Milletvekilleri 'bu tür fedakarlıklarda bulunan güvenlik güçlerine' teşvik amaçlı maddi yardım yapılması konusunu bugün meclise taşıdı. Milletvekillerinden kimi bir aylık, kimi de iki aylık maaşlarını vererek İsa Han'ı ödüllendirdi.

Afganistan Parlamento binasında dün sabah saatlerinde, Taliban'ın düzenlediği bombalı ve silahlı saldırıda İsa Han tek başına 6 saldırganı kurşuna dizdiğini belirtmişti.

Saldırı sonrası basına açıklama yapan İsa Han, "Kulübede yatıyordum, patlama sesiyle uyandım. İntihar saldırganlarından biri kendini araç dolu patlayıcı maddelerde patlatmıştı. Arkadaşlardan 3 tanesi yaralandı, ben hiç paniğe kapılmadan elime silahı aldım. Saldırganların ellerindeki roketlerle meclise girme çabasında olduklarını görünce ateş açtım. Kurşunlarımın hiçbiri zayi olmadı. Böylece 6 saldırganı elimdeki silahımla öldürdüm." diyerek yaşanan olayı aktarmıştı.

Saldırı sonrası Han'ın 6 saldırganı tek başına öldürmesi, sosyal medyada gündem olmuş ve ülke genelinde büyük yankı uyandırmıştı.

PANİĞE KAPILMAYAN MECLİS BAŞKANINA 'AFGAN SARIĞI' ÖDÜLÜ

Dünkü saldırıda peş peşe patlayan bombalar sonrası parlamento binası sallanırken o sırada konuşma yapan Meclis Başkanı Abdul Rauf İbrahimi serinkanlılığını koruyarak yerinden ayrılmamıştı. Bombalar patlarken koltuğundan kalkmayarak konuşmasına devam eden ve milletvekillerine moral vermeye çalışan İbrahimi, bugün meclis üyeleri tarafından 'Afgan Sarığı' ile onurlandırıldı.

Parlamento üyelerinin binayı terk etmeye çalıştığı korku dolu anlarda, yerinden dahi kımıldamayan İbrahimi, 'sakin olun' çağrısı yaparak patlamanın elektrik arızasından kaynaklandığını öne sürmüş ve bina içindekilere moral vermişti. CİHAN
<< Önceki Haber Parlamento baskınında, tek başına 6 saldırganı öldüren... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER