'Parsel parsel sattı' davasında ilk duruşma yapıldı


Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e hakaret ettiği gerekçesi ile açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Tezcan Karakuş Candan'ın avukatı Turgut Kazan, gerekli belgeleri sunarak Bülent Arınç'ın tanık olarak dinletilmesi talebinde bulunacaklarını söyledi.

Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanık Tezcan Karakuş Candan ve avukatları Turgut Kazan, Deniz Yıldırım Çobanoğlu, Deniz Özbilgin ile Melih Gökçek'in avukatı Fatih Atalay katıldı.

"İFADELER BÜLENT ARINÇ'A AİT"

Tezcan Karakuş Candan yaptığı savunmada, atılı suçu kabul etmediğini söyledi. Melih Gökçek'in kendi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve bu suç duyurusuna ilişkin ifade verdikten sonra iddianamede belirtilen sözleri söylediğini hatırlatan Candan, Gökçek'in şahsına yönelik herhangi bir açıklama yapmadıklarını, yapılan işlemlere yönelik açıklama yaptıklarını ifade etti. Candan savunmasını şöyle tamamladı: "Melik Gökçek'in davaya katılma talebi hususunda diyeceğim bir şey yoktur. 'Parsel parsel sattı' ifadesini Bülent Arınç söylemiştir. Müşteki de basında 'ben de sattım' şeklinde söylemiştir."

"BÜLENT ARINÇ'IN TANIKLIĞI İÇİN BELGE SUNACAĞIZ"

Müvekkilinin açıklamalarının ifade hürriyeti kapsamında olduğunu kaydeden Avukat Turgut Kazan, Bülent Arınç'ın tanıklığı hususunu da gündeme getirip dosyanın genişletilmesi için bazı talepler sunacaklarını kaydetti.

MELİH GÖKÇEK YİNE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Melih Gökçek'in avukatı Fatih Atalay ise sanıktan şikâyetçi olduklarını dile getirdi. Mahkemenin sanığa gönderdiği çağrı kağıdını, sanığın afiş şeklinde yayınladığını ve 'mahkemede de görüşelim' şeklinde beyanda bulunduğunu belirten Atalay, sanık hakkında adil yargılamayı etkilemeyi teşebbüsten suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Beyanların ardından mahkeme, ara kararlarını açıkladı. Tezcan Karakuş Candan'ın, dosyanın genişletilmesi maksadıyla hazırlayacakları belgeleri sunmak için süre verilmesine karar veren mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için taraflara süre verdi. Mahkeme ayrıca iddianamede suç tarihini yazmadığı gerekçesi ile iddianamenin düzeltilmiş halinin gönderilmesi için savcılığa yazı yazılmasına karar verdi.

Tezcan Karakuş Candan, yaptığı bir basın açıklamasında, "parselasyon paylaşımına girenler, kimin rant için çalıştığını herkes biliyor" ifadeleri nedeni ile hakkında sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret suçundan dava açılmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber 'Parsel parsel sattı' davasında ilk duruşma yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER