Davutoğlu'ndan AKP'ye "90'lı yıllar" göndermesi

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhur İttifakı’nın pazar günü Yenikapı'da düzenlediği mitinge 1990'lı yıllarda fâili meçhul cinayetlerle anılan Mehmet Ağar ile dönemin başbakanı Tansu Çiller’in katılmasını ima ederek AKP'nin 90'lı yıllara döndüğüne işaret etti.

SHABER3.COM

Parti kuracağı konuşulan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu pazar günü gerçekleşen Cumhur İttifakı’nın Yenikapı mitingine Mehmet Ağar ve Tansu Çiller’in katılmasına ilişkin göndermede bulundu.

Davutoğlu, sosyal medya platformu Twitter’dan Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıldönümünü anarken kullandığı cümleler dikkat çekti.

Davutoğlu açıklamasında, "Doksanlı yılların vesayetçi kurum ve aktörlerine karşı kararlı bir şekilde milli iradeyi savunan, her koşulda hakkı söylemekten çekinmeyen vicdanlı ve erdemli lider rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nu saygıyla anıyorum. Mekanı cennet olsun" ifadelerine yer verirken "Doksanlı yıllar ve vesayetçi kurum, aktörler." vurgusu dün gerçekleşen Cumhur İttifakı mitingine atıf olarak yorumlandı.


Yenikapı mitingine Tansu Çiller ve Mehmet Ağar da Erdoğan'ın davetlisi olarak katılmıştı. İki isim, Erdoğan’a desteklerini açıklamıştı.

<< Önceki Haber Davutoğlu'ndan AKP'ye "90'lı yıllar" göndermesi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER